Реклама

Держава у співпраці з мобільними операторами відстежуватиме туристичну активність

Мінекономрозвитку буде моніторити туристичну активність в Україні за допомогою даних операторів мобільного зв'язку
Čytaty latynkoju
Держава у співпраці з мобільними операторами відстежуватиме туристичну активність
  1. Головна
  2. Новини
  3. Держава у співпраці з мобільними операторами відстежуватиме туристичну активність
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Мінекономрозвитку буде моніторити туристичну активність в Україні за допомогою даних операторів мобільного зв'язку

Туристична співпраця — це не лише компанії, які забезпечують послуги для туристів офлайн, але й комунікації та зв’язок. Саме тому Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів підписав меморандум про співробітництво Мінекономрозвитку з основними мобільними операторами України. Йдеться про можливості отримання оперативних статистичних спостережень динаміки туристичних потоків територією України.

Яких операторів залучать до співпраці

Відповідний документ підписано з українськими компаніями «Київстар», «Vodafone Україна» та Lifecell. За словами заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Михайла Тітарчука, статистична інформація щодо переміщень туристичних потоків територією країни, отримана від мобільних операторів, надасть можливість якіснішого та оперативнішого моніторингу. Це — великий масив даних, які раніше не використовувалися. Це дасть змогу оцінити стан справ у сфері туризму в Україні. Згідно із меморандумом, відповідна статистична інформація має надаватись виключно у зведеному знеособленому вигляді з періодичністю раз на квартал. Захист інформації при цьому гарантований, кажуть сторони нової угоди.

Нагадаємо, раніше ми інформували вас, що в Україні хочуть реєструватиВ Україні планують реєструвати всіх абонентів мобільного зв’язку всіх операторів мобільного зв’язку, які мають ліцензію на обслуговування населення. Держспецзв’язку пропонує зберегти за клієнтами стільникових операторів право укладати договір у письмовій або будь-якій іншій формі. Відомство збирається при цьому зобов’язати телеком-компанії збирати персональні дані усіх без винятку користувачів. Поки ця ідея — на стадії розгляду, про її остаточні строки запровадження чи відмову від неї нічого не відомо.

Share
Написати коментар
loading...