Реклама

Kwambio отримав $500 тис та запускає випуск 3D-принтерів для кераміки

Одеський стартап Kwambio презентував власну hardware-разробку. Це — перший високоточний 3D-принтер для друку керамічних виробів  
Čytaty latynkoju
Kwambio отримав $500 тис та запускає випуск 3D-принтерів для кераміки
  1. Головна
  2. Новини
  3. Kwambio отримав $500 тис та запускає випуск 3D-принтерів для кераміки
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Одеський стартап Kwambio презентував власну hardware-разробку. Це — перший високоточний 3D-принтер для друку керамічних виробів  

Тема об’ємного друку та пов’язаних із цим процесом стартапів не втрачає популярності. 3D-принтер від одеського стартапу Kwambio може друкувати об’єкти будь-якої складності. Це і прикраси, і посуд, і предмети інтер’єру, зразки для промисловості та навіть кісткові імпланти.

Скільки треба грошей та куди їх скерують

Із венчурних фондів Empire State Capital Partners та Impulse VC на реалізацію ідею скерують $500 тис. Договір остаточно уклали в жовтні 2017 року. Кошти будуть скеровані на запуск та виробництво власного принтера для керамічних виробів. Також планують збільшити виробничі потужності фабрики в Одесі.

За словами розробників, головна відмінність українського принтера від світових аналогів полягає у високій швидкості та точності друку. Ґаджет також дозволяє обирати матеріали власної розробки. Це дозволяє друкувати як дизайнерські речі, так і промислові зразки.

Максимальний розмір виробу, який можна надрукувати за один раз становить 35 x 35 x 38 см. Вироби більшого розміру друкуються частинами. Друк відбувається за допомогою спеціальних порошків на основі глини, яку також спеціально розробляли під цей принтер. Сам принтер презентують вже у 2018-му на CES.

Нагадаємо, що український стартап, який створюєУкраїнський стартап, що створює 3D-будинки, отримав визнання в США будинки з об’ємних деталей, здобув визнання у США. Засновник – родом із Маріуполя, але зараз більшу частину свого часу проводить за океаном. Також раніше цього місяця розпочалися продажі принтера, що друкує деталіСтартап із США почав продавати 3D-принтери, що друкують металеві деталі з металу в офісних умовах.

Share
Написати коментар
loading...