Реклама

Календар для менеджерів — коли найкраще влаштовувати розпродажі у 2018-му

Завершення року поточного — це ще й привід скалсти план на рік прийдешній. Видання Inc. радить, як розпланувати сезон акцій та продажів для інтернет-магазину, якщо ви хочете отримати максимум від 2018 року
Čytaty latynkoju
Календар для менеджерів — коли найкраще влаштовувати розпродажі у 2018-му
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. Календар для менеджерів — коли найкраще влаштовувати розпродажі у 2018-му
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Завершення року поточного — це ще й привід скалсти план на рік прийдешній. Видання Inc. радить, як розпланувати сезон акцій та продажів для інтернет-магазину, якщо ви хочете отримати максимум від 2018 року

Одразу зауважимо: більшість порад стосуються англомовного та американського ринку — проте можна поширити деякі поради і на глобальних ринок, на якому проводяться розпродажі. Тож українські інтернет- та офлайн-магазини та маркетологи можуть і собі занотувати декілька «врожайних» періодів протягом 2018 року, коли найкраще продавати товари через інтернете.

Найбільш очевидні дати та періоди для проведення розпродажів

  • Найменші обсяги продажів у місцевих магазинах — cічень і лютий. Холодні місяці, які тримають місцевих покупців в приміщенні та різдвяні святкові торгові «похмілля». Все це поєднується, і в місцевих магазинах продажі падають катастрофічно низько.
  • Найбільш успішний місяць для флористів — лютий, перш за все, перші два тижні. Напевно, не варто нагадувати, що в цей місяць наближається День святого Валентина.
  • Найуспішніший місяць для ресторанів — липень і серпень. Довші  дні, тепліша погода, діти поза школою та літні канікули об’єднуються, щоб заохотити людей більше їсти в літні місяці разом у громадських місцях. Також в ці місяці найбільше виторговують паби, пивоварні та фестивалі вин, винарні і кафе з легким алкоголем.
  • Найбільші продажі для місцевих магазинів одягу (США) — субота, 24 листопада 2018 року. У Штатах це — субота після Дня Подяки, також наступний день після Чорної п’ятниці. Цей день найімовірніше стане найжвавішим для місцевих магазинів, де продаються одяг та аксесуари.
  • Найбільший «куш» для онлайн-рітейлу — понеділок, 26 листопада 2018 року. Так званий «Кіберпонеділок» залишався найбільшим єдиним днем для онлайн-продажів протягом понад 10 минулих років. Протягом кількох минулих років щорічний бум продажів в інтернеті продовжував поширюватися рівномірно протягом тижнів, що тривали від Дня Подяки до тижня перед Різдвом.
  • Найбільш напружений період для кур’єрських служб та доставлення замовлень із магазинів — 6 тижнів від Дня подяки на початку січня. В цей час найбільше повертають невдалі чи непотрібні подарунки й замовлення, а також обмінюють браковані чи неправильні замовлення. На цей період за приблизними оцінками припадає близько 40% річного обсягу перевезень.

Нестандартні періоди для розпродажів

  • Найбільший виторг для локальних кондитерських — 28 березня 2018 року. Середа перед Великоднем для християн західного обряду, як правило, є піковим днем для продажу хлібобулочних виробів, оскільки покупці розміщують замовлення на найближчі вихідні.
  • Пікова виручка для барів та алкогольних магазинів (США) — неділя, 27 травня 2018 року. День пам’яті і затяжні вихідні — бажаюих «промочити горло» суттєво більшає.
  • Період масового виправлення даних у онлайн-магазинах — літній час (і особливо в серпні), як правило, є піком, відповідно до тенденцій рітейлу за результатами дослідження від Yahoo Small Business, коли власники інтернет-магазинів починають вносити виправлення та оновлення у свої контактні дані (телефони, адреси електронної пошти тощо).
  • Пік продажів алкоголю для північно-американського ринку — середа, 21 листопада 2018 року. За день до Дня подяки родини починають скуповувати святковий алкоголь.
  • Найуспішніший період продажів для вейперів — п’ятниця, 23 листопада 2018 року. Наступний день після Дня подяки.
  • Найбільші продажі для спортивних товарів, домашнього начиння та всіляких спеціалізованих / нішових товарів — субота, 1 грудня 2018 року. Субота через два тижні після Дня подяки, як правило, є найкращим днем за обсягом продажів для спеціалізованих магазинів. Покупці шукають товари, знижки на яких (чи взагалі які в асортименті) вони не змогли знайти в універмагах та супермаркетах.
  • Найбільші продажі подарунків (в англомовному сегменті споживачів) — субота, 8 грудня 2018 року. Наближається Різдво за західним обрядом. тож настає піковий час замовлення дрібних подарунків, техніки та сувенірів.
  • Найбільша кількість випадків простроченого доставлення товарів, повернення замовлень та виплати компенсація за невчасну доставку — за тиждень до і за тиждень після Різдва. Повернення коштів здійснюється, коли вантажовідправник не відповідає гарантованим строкам доставки та датам доправлення замовлення.

Раніше ми розповідали вам про те, якою буде електронна комерція4 вершники техноапокаліпсису — хто замінить Google, Facebook, Apple й Amazon? та технологічний бізнес у найближчому майбутньому.

Share
Написати коментар
loading...