Реклама

В Україні започатковують стипендії Небесної Сотні для талантів

«Відзнаки Героїв» – це низка проектів для підтримки української молоді у тих галузях, у яких працювали чи мріяли працювати Герої Небесної Сотні. За словами ініціаторів проекту, які зараз збирають гроші на платформі «Спільнокошт», вони хочуть таким чином підтримати тих, хто займається спортом, наукою, технологіями та прикладними науками — і вшанувати пам’ять про полеглих
Čytaty latynkoju
В Україні започатковують стипендії Небесної Сотні для талантів
  1. Головна
  2. Новини
  3. В Україні започатковують стипендії Небесної Сотні для талантів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
«Відзнаки Героїв» – це низка проектів для підтримки української молоді у тих галузях, у яких працювали чи мріяли працювати Герої Небесної Сотні. За словами ініціаторів проекту, які зараз збирають гроші на платформі «Спільнокошт», вони хочуть таким чином підтримати тих, хто займається спортом, наукою, технологіями та прикладними науками — і вшанувати пам’ять про полеглих

Автори проекту, представники громадської організації, котра об’єднала батьків та рідних героїв Небесної Сотні, переконані, що хороші проекти та громадські ініціативи можуть промовляти голосніше за бронзу і граніт. Саме такого формату «пам’ятники» вони і пропонують втілювати. Для цього запустили збір коштів на платформі +Спільнокошт».

Які стипендії пропонують започаткувати

Раніше у 2017 році вже було започатковано декілька Відзнак Героїв. Спільно з ГО «Конгрес Активістів Культури» було відкрито Програму мистецьких резиденцій у пам’ять про наймолодшого Героя Небесної Сотні Назарія Войтовича у селі, де він народився. Проект відкрився 2 червня 2017, у день народження Назарія. У співпраці з ГО «Відкриті можливості» та Міністерством молоді та спорту була запроваджена «Відзнака імені Героя “Небесної Сотні” Дмитра Максимова». Конкурс, що передбачає відзначення ініціатив, які підтримують розвиток спорту для людей з інвалідністю. 21 травня 2017 року, у день Європи в Україні, Відзнака була вручена найдостойнішим у цій царині. На честь Богдана Сольчаника, спільно з ГО «Кембриджська спільнота України», Асоціацією випускників університету Оксфорд та коледжем Сент Едмунд Хол Оксфордського університету було засновано тревел-грант, завдяки якому молоді науковці отримали можливість виступити на науковій конференції в Оксфорді та Кембриджі. Перша отримувачка гранту в листопаді 2017 року виступила у Великій Британії, де надихнулася ідеєю змінювати систему підготовки юристів в Україні.

Активісти пропонують також започаткувати такі відзнаки:

  • Відзнака імені Сергія Нігояна. Передбачає проведення конкурсу творчих робіт серед студентів Університету імені Карпенка-Карого, щоби мотивувати до створення сценаріїв, фільмів, мистецьких акцій, присвячених боротьбі за свободу. Сергій Нігоян відомий завдяки відеозапису, де він читав вірш Шевченка, зробленому незадовго до його загибелі під час обстрілу протестувальників біля стадіону «Динамо» у Києві.
  • Відзнака імені Сергія Кемського. Призначена для підтримки молодих філософів, політологів, які присвячують роботи суспільним перетворенням в Україні, цінностям Майдану, системній боротьбі з корупцією. Сергій Кемський здобув ступінь магістра політології на філософському факультеті Львівського університету імені І. Франка. Був співробітником Інституту політичних та економічних ризиків і перспектив, писав статті для УП, газети «День» та інших видань. Виступав за пряму демократію, кооперативний рух, шукав найефективніші механізми взаємодопомоги, подолання міліцейського свавілля, контролю за політиками та боротьби з корупцією.
  • Відзнака імені Сергія Байдовського. На честь Сергія буде проведено конкурс віртуальних проектів з умовною назвою «Країна Гідності».Тема проектів – історія, українознавство та розвиток громадянського суспільства в Україні. Сергій Байдовський під час навчання в університеті, отримав звання рядового Українського реєстрового козацтва. Навчався за спеціальністю «комп’ютерна інженерія».
  • Відзнака імені Олександра Капіноса. Цією Відзнакою організатори прагнуть відзначити активних громадських діячів, студентів, вчителів із сіл та невеликих містечок, які тримають сьогодні «культурний фронт». Олександр Капінос був громадським діячем, організатором вечорниць та просвітницьких заходів для молоді. Виступав за зняття радянської символіки.
  • Міжнародна Відзнака імені Юрія Вербицького. Відзнака створить можливості українським науковцям та студентам, які спеціалізуються у галузі «Наука про Землю» та «Геофізика». Вона спонукатиме розвивати міжнародне співпробітництво в цій площині і використовувати наукові напрацювання Юрія Вербицького. Юрій Вербицький був викрадений незаконним угруповуванням «помічників» політичного режиму Януковича-Азарова і закатований у день, коли його рідні отримали повідомлення про присвоєння йому вченого ступеня кандидата наук. Він – співавтор 46 наукових статей і тез доповідей, цілого ряду рукописних наукових звітів.

Підтримати проект можна на сторінці кампанії на платформі «Спільнокошт».

Раніше ми розповідали вам про знакові миттєвості Незалежності України26 про «24» — знакові миттєвості Незалежності, серед яких була і Революція Гідності.

Share
Написати коментар
loading...