Реклама

ВПС США дають змогу усім охочим відстежити рух Санта-Клауса

За давньою традицією сектор командування ВПС США, що відповідає за безпеку повітряного простору штатів, запустив сервіс для відстеження руху Санта-Клауса у переддень Різдва за календарем християнства західного обряду
Čytaty latynkoju
ВПС США дають змогу усім охочим відстежити рух Санта-Клауса
  1. Головна
  2. Новини
  3. ВПС США дають змогу усім охочим відстежити рух Санта-Клауса
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
За давньою традицією сектор командування ВПС США, що відповідає за безпеку повітряного простору штатів, запустив сервіс для відстеження руху Санта-Клауса у переддень Різдва за календарем християнства західного обряду

Рудольф із червоним носом та запряга оленів Санта-Клауса вже вирушила в дорогу. Про це повідомило командування Північно-Американського Оборонного штабу вранці 24 грудня 2017-го — і навіть представило спеціальний онлайн-сервіс для відстеження руху Санти над країнами світу.

Як працює трекер для Санта-Клауса

Для того, аби побачити, куди прямує Санта, варто відвідати спеціальний сайт. Після того, як Санта сів у свої санки й вирушив, громадськість може відстежувати його місцезнаходження.

Починаючи з 6 ранку напередодні католицького Різдва усі бажаючи можуть також зателефонувати за телефоном 1-877-HI-NORAD (1-877-446-6723) і поспілкуватися із волонтерами, котрі повідомляють про Санта-Клауса.

Капітан морського піхоти Боб Бреді з 601-го Центру повітряних операцій заявив, що винищувачі будуть супроводжувати Санту, а ще центр має спеціальні інфрачервоні датчики, які стежать за рухом Рудольфа — легендарного оленя з червоним носом.

Звідки виникла така несерйозна традиція для такого серйозного відомства

Програма Santa Tracker почалася в 1955 році через помилку в розділі оголошень газети Colorado Springs. Там допустили помилку у номері гарячої лінії для дітлахів, котрі хотіли дотелефонуватися до Санта-Клауса. Опублікований номер телефону виявився насправді номером оперативної лінії командира головного відділення в команді Континентальної ППО (CONAD).

24 грудня 1955 року полковник ВПС Гаррі Шуп був черговим на лінії. Тоже коли почали телефонувати дітлахи, він не розгубився і не став класти трубки — а перевірив радіолокацію та повідомив юним прихильникам Санти, коли варто чекати в гості бороданя із подарунками. Із цього і почалася традиція, якій вже 62 роки. Роботу гарячих ліній забезпечують волонтери та корпоративні спонсори.

ВПС США дають змогу усім охочим відстежити рух Санта-КлаусаВПС США дають змогу усім охочим відстежити рух Санта-Клауса

Раніше ми розповідали вам про те, що в Україні пропонують залишитиВ Україні пропонують залишити 10 загальнодержавних вихідних 10 загальнодержавних вихідних — і 25 грудня входить до їхнього числа, тож про всяк випадок нагадуємо: завтра на роботу можна не поспішати.

Share
Написати коментар
loading...