Реклама

Україна, Польща та Білорусь починають транскордонні проекти

Програмою Транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна користуються 4 польських воєводства, 4 білоруські та 6 українських областей  
Čytaty latynkoju
Україна, Польща та Білорусь починають транскордонні проекти
  1. Головна
  2. Новини
  3. Україна, Польща та Білорусь починають транскордонні проекти
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Програмою Транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна користуються 4 польських воєводства, 4 білоруські та 6 українських областей  

Програмою Транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна буде забезпечено запуск низки нових спільних починань. Наразі підписано три перші угоди про додаткове фінансування з євросоюзної програми Транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна. Всього має бути три проекти. На часі дізнатися більше про них.

Який бюджет міжнародного співробітництва

Загальний бюджет євросоюзної програми Транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна складає €183 млн. Нею користуються 4 польських воєводства, 4 білоруські та 6 українських областей. За ці кошти реалізуватимуть три проекти. Один із них носить назву «Природа без кордонів». Він отримає на свою реалізацію €0,5 млн. У його рамках йтиметься про збереження спільної природної спадщини в українському районі Добромиль та у польській ґміні Загір’я. Проект передбачає, наприклад, побудову каналізаційної системи. З польського боку побудують 27 км санітарної каналізаційної мережі, а з українського – модернізують колектор очищення стічних вод і збудують 4 км санітарної каналізації.

Другий проект реалізують ґміна Соліна та українське село Свидниця. Він передбачає охорону води в Солінському озері та лікувальної води на українському курорті. Третій проект, який отримає додаткове фінансування, сприяє проведенню проекологічних заходів і надасть кошти на створення центрів роботи з молоддю у польському місті П’ястів та у містечку Сколе.

Нагадаємо, що на українсько-білоруському кордоні готуються встановитиНа українсько-білоруському кордоні встановлять відеоконтроль відеоконтроль. Обладнають відеокамерами міжнародний автомобільний пункт пропуску «Нова Гута – Нові Яриловичі». Це має зробити перетин кордону на цій ділянці безпечнішим та зручнішим для учасників транскордонного руху.

Share
Написати коментар
loading...