Реклама

Метро у Дніпрі будують за найшвидшою технологією у Європі

У Дніпрі триває будівництво метро. Завдяки новоавстрійській технології роботи щодня просуваються до 1,5 м у кожному з напрямків руху трьох станцій  
Čytaty latynkoju
Метро у Дніпрі будують за найшвидшою технологією у Європі
  1. Головна
  2. Новини
  3. Метро у Дніпрі будують за найшвидшою технологією у Європі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У Дніпрі триває будівництво метро. Завдяки новоавстрійській технології роботи щодня просуваються до 1,5 м у кожному з напрямків руху трьох станцій  

18 грудня 2017-го чергові вибухові роботи на майбутньому метро провели у тунелях станцій «Вокзальна» – «Театральна» та «Театральна» – «Центральна». Технічні вибухи та вивіз ґрунту розпочали тиждень тому.

Яка специфіка новоавстрійського методу спорудження метро

Перевага новоавстрійського методу полягає у тому, що після вибухових робіт на ділянці встановлюють тимчасові кріплення, які вкривають спеціальним розчином. Далі техніка під тиском вкладає на арматуру бетон. Після будівництва монолітні тунелі витримають близько сотні років експлуатації. Водночас самі будівельні роботи можна закінчити у півтора рази швидше, ніж за іншими методиками. Додамо, що за три роки виконання робіт використають більше тонни вибухівки. Технологією також враховано особливості складного дніпровського ґрунту, коли підземну проходку доводиться робити у цільному граніті. В Україні новоавстрійський метод використовують вдруге після будівництва Бескидського залізничного тунелю на заході країни. Додамо, що у рамках проекту, укладеного з турецькою фірмою-підрядником Limak, у дніпровському метрополітені зведуть 3 нові станції. Йдеться про центральну частину міста – «Центральна», «Театральна» та «Музейна» станції.

Нагадаємо, що у Харкові продовжатьМетро у Харкові отримає подовжену лінію лінію метрополітену: остаточне рішення про надання фінансування Харкову  ухвалила рада директорів Європейського інвестиційного банку. На початку листопада залучення позик схвалив Кабінет міністрів України.

Share
Написати коментар
loading...