Реклама

У Києві презентували 11 проектів соцпідприємництва

Презентація відбулася у рамках Форуму соціальних підприємців від Української соціальної академії. Це був завершальний етап Програми соціального підприємництва, яка відбувалась протягом 2-х місяців у Тернополі, Маріуполі та Києві
Čytaty latynkoju
У Києві презентували 11 проектів соцпідприємництва
  1. Головна
  2. Новини
  3. У Києві презентували 11 проектів соцпідприємництва
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Презентація відбулася у рамках Форуму соціальних підприємців від Української соціальної академії. Це був завершальний етап Програми соціального підприємництва, яка відбувалась протягом 2-х місяців у Тернополі, Маріуполі та Києві

На Форумі були презентовані найкращі 11 проектів Програми соціального підприємництва. Його мета — створення підґрунтя для розвитку соцпідприємництва в Україні, об’єднуючи зусилля бізнесу, влади та місцевої громади, організувати системи підтримки підприємців. У програмі взяли участь проекти, які бажають відкрити й розвивати власний бізнес, зміцнювати економічний потенціал та розвиток соціального підприємництва. 

Які проекти відзначили

Головну нагороду здобув проект з Києва — Анімаційна студія NEED, яка займається розробкою анімаційних освітніх роликів, для того, щоб зробити процес навчання легким та цікавим. Приз глядацьких симпатій отримав проект з Маріуполя — «ЯстудіЯ», творці якого створюють якісні соціальні відео для розвитку бізнесу та активізації громадянського суспільства. Всі інші переможці отримали стипендію для навчання на Програмі «Менеджмент соціальних інновацій» від Української соціальної академії і запрошення взяти участь у міжнародному проекті Future Lab в Німеччині.

Що  ще обговорили на Форумі соцпідприємництва

Також на Форумі обговорили чому в світі та в Україні зростає тренд соціального підприємництва, як win-win бізнесу. Дійшли висновку, що сила соціальних підприємців полягає в тому, що вони у кожній соціальній проблемі можуть побачити бізнес можливість.

«Соціальне підприємництво — один з ключових трендів у світі. У великій Британії наприклад 9% малого бізнесу — це соціальні підприємства, в яких зайнято 1,5 млн людей. У Німеччині нараховують понад 2,5 мільйона працівників, які зайняті у соціальному бізнесі. В Україні зробити такі прорахунки складно, адже немає єдиних критеріїв визначення соціального підприємства. Тому одним із завдань Української соціальної академії є сприяти розвитку соціального підприємництва, надавати підтримку та супровід підприємств, діяльність яких спрямована на вирішення проблем суспільства. Ми допомагаємо створювати і розвивати успішний соціальний бізнес», — говорить керівник УСА др. Михайло Мельник.

Соціальне підприємництво — це спосіб організації бізнесу, в основі якого лежить вирішення соціальної проблеми. Основними рисами соціального підприємництва є пріоритетність соціальної мети, реінвестування прибутку у розвиток соціального підприємництва, інновації, демократичний стиль управління.

Нагадаємо, раніше ми поспілкувалисяАльона Калібаба, CEO «Часопис» — про соціальне підприємництво в Україні та світі з Альоною Калібабою, CEO «Часопис» про соціальне підприємництво в Україні та світі.

Share
Написати коментар
loading...