Реклама

У Києві побудують ще 4 центри переробки сміття

Вчора депутати Київської міської ради підтримали заходи на 2017-2025 роки у сфері поводження з відходами  
Čytaty latynkoju
У Києві побудують ще 4 центри переробки сміття
  1. Головна
  2. Новини
  3. У Києві побудують ще 4 центри переробки сміття
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вчора депутати Київської міської ради підтримали заходи на 2017-2025 роки у сфері поводження з відходами  

Київрада затвердила план заходів для будівництва чотирьох центрів переробки сміття, рекультивацію полігону №5 та технічного переоснащення сміттєспалювального заводу «Енергія».

Що вирішить будівництво центрів переробки сміття

Це крок на шляху до вирішення проблеми відходів, яких за рік у  Києві накопичується 1,2 млн тонн. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв. За його словами, частина пунктів уже виконується або виконана. Очікується також проведення конкурсу на визначення перевізників твердих побутових відходів. Буде також перший в Україні конкурс на визначення організацій, що займатимуться створенням потужностей та забезпечуватимуть переробку відходів. Конкурс буде проведений за стандартами, критеріями та правилами, які сьогодні запроваджують Європейський банк реконструкції та розвитку, міжнародні фінансові корпорації, а також Європейський інвестиційний банк. У планах київської влади також — удосконалення системи роздільного збору сміття, зокрема, шляхом збільшення кількості контейнерів та автомобілів для вивезення роздільних відходів.

Нагадаємо, що Київ також готовий відмовитисяКиїв відмовиться від поліетиленових пакетів від поліетиленових пакетів у  торгівлі та супермаркетах.

Share
Написати коментар
loading...