Реклама

Український уряд лібералізував використання касових апаратів

Тепер касові апарати треба обов’язково використовувати лише тоді, якщо річний обсяг розрахункових операцій перевищує 500 тис грн  
Čytaty latynkoju
Український уряд лібералізував використання касових апаратів
  1. Головна
  2. Новини
  3. Український уряд лібералізував використання касових апаратів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Тепер касові апарати треба обов’язково використовувати лише тоді, якщо річний обсяг розрахункових операцій перевищує 500 тис грн  

Розвиток малого та середнього підприємництва триває — і для цього уряд вживає низку заходів щодо податкової та облікової лібералізації. Сьогодні було скасовано 6 указів президента, 19 постанов уряду і 315 наказів міністерств та відомств в Україні. Все це — кроки із дерегуляції бізнесу. Зміни стосуються і касових апаратів. На часі дізнатися подробиці.

Які змінено вимоги щодо наявності касових апаратів

В чинному уряді переконані, що кошти, які малий бізнес змушений витрачати сьогодні на придбання касових апаратів, є необґрунтованими витратами на ведення справ. Згідно чинного законодавства, підприємець має не просто придбати такий апарат, але й систематично заповнювати відповідні паперові звіти. Подібне використання коштів представники Кабінету Міністрів України називають неефективним підходом у ставленні до бізнесу. Відтак прийнято рішення про збільшення річного ліміту для операцій без касового апаратного обліку — до 500 тис грн. Щоправда, лібералізація не стосуватиметься торгівлі вроздріб електронікою, смартфонами, ноутбуками чи планшетами. Таким підприємцям однаково доведеться надавати покупцям фіскальний чек за допомогою касового апарата, зазначають представники українського Кабінету Міністрів.

Нагадаємо, раніше ми інформували вас, що український уряд схваливУряд схвалив Енергетичну стратегію України до 2035 року Енергетичну стратегію України до 2015 року. Уряд України ставить завдання принаймні вдвічі зменшити енергоємність української економіки. При цьому має відбутися збільшення частки альтернативних джерел у загальному балансі до 2035 року — новий показник такої енергетики має сягнути 25%.

Share
Написати коментар
loading...