Реклама

Київ відмовиться від поліетиленових пакетів

Київська міська рада звернеться до українського парламенту з поданням про заборону використання поліетиленових пакетів у торгівлі та супермаркетах
Čytaty latynkoju
Київ відмовиться від поліетиленових пакетів
  1. Головна
  2. Новини
  3. Київ відмовиться від поліетиленових пакетів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Київська міська рада звернеться до українського парламенту з поданням про заборону використання поліетиленових пакетів у торгівлі та супермаркетах

Захист довколишнього середовища має починатися зі зменшення кількості пластику та поліетилену, які використовуються у побуті. Найпоширенішим джерелом забрудення при цьому випступають пакувальні матеріали. Ними активно користуються як магазини, так і споживачі. Саме тому потрібне активне регулювання і заборона на подібне пакування у містах. Саме тому в Києві Департамент міського благоустрою та збереження природного середовища столичної міськради підтримав електронну петицію № 2125 щодо заборони використання та продажу одноразових поліетиленових пакетів.

Навіщо потрібен новий закон

На підтримку петиції Київська міська рада підготувала проект рішення щодо звернення до Верховної Ради України. У ньому йдеться про необхідність прийняття Закону України про заборону використання та продажу одноразового пакування із поліетилену, кажуть представники столичної мерії. Необхідність розроблення такого рішення зумовлена нагальною потребою поліпшення стану довкілля, благоустрою, екологічної безпеки в державі та приведення природоохоронного законодавства до світових та загальноєвропейських стандартів.

Згідно зі статистичними даними, щорічно в країнах-членах Європейського Союзу використовується понад 800 т одноразових поліетиленових пакетів. І лише 6% від їх загальної кількості направляється на переробку. Тому київські чиновники переконані, що питання заборони використання та продажу поліетиленових пакетів повинно вирішуватися централізовано на державному рівні.

Нагадаємо, що в Одесі стартуєВ Одесі стартує пілотний для України проект з переробки поліетилену пілотний для України проект із переробки поліетиленового пакування. У пунктах прийому мережі хімчисток будуть розміщені спеціальні контейнери для збору поліетилену.

Share
Написати коментар
loading...