Реклама

Українці розробили пристрій, який вимірює кількість токсинів у продуктах

У команду розробників входять одразу кілька науковців та аспірантів – біохіміки, фізики, електронники, програміст та юрист
Čytaty latynkoju
Українці розробили пристрій, який вимірює кількість токсинів у продуктах
  1. Головна
  2. Новини
  3. Українці розробили пристрій, який вимірює кількість токсинів у продуктах
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У команду розробників входять одразу кілька науковців та аспірантів – біохіміки, фізики, електронники, програміст та юрист

Безпека харчування полягає не лише у правильному виборі продуктів, але й у перевірці їхньої якості. Адже при некоректному зберіганні чи порушенні умов вживання продукт може ставати токсичним і небезпечним для споживачів. Щоби цього не сталося, в Києві група розробників працює над пристроєм BIOsens, який має визначати кількість мікотоксинів у продуктах. Місяць тому про український пристрій написало видання Financial Times.

Чим небезпечні мітотоксини

Мікотоксини небезпечні тим, що не викликають одразу отруєння, а назбируються і  можуть призвести, наприклад, до раку печінки. У світі мікотоксини вважають украй небезпечною річчю і шукають способи протидії. Українські хлопці виявилися в тренді, тому зараз робота відбувається за кількома напрямками. Наразі тривають лабораторні експерименти у закритих і стерильних умовах. Смужки-тестери ще занадто дорогі для загального вжитку, адже одна обходиться приблизно у $10. Щоб приладом могли користуватися масово, потрібно здешевити все у рази і вийти за межі лабораторії в звичайний продуктовий магазин.

Що треба для реалізації проекту

Загалом на проект за приблизним розрахунками потрібно ще $200 тис та ще трохи часу. Сума ніби й немала, але виглядає дрібницею порівняно з попитом на такий прилад і прибутками. Проект увійшов у перелік 100 новаторів року.

Нагадаємо, раніше ми розповідали вам про агротехнологічний паркУ Черкасах будують біотехнологічний агроіндустріальний парк у Черкасах та основі його можливості і напрямки роботи.

Share
Написати коментар
loading...