Реклама

Українська розробка екзоскелету лідирує на всесвітньому конкурсі стартапів

Українська розробка UniExo потрапила до ТОП-25 на конкурсі Robot Launch 2017 швейцарського сайту Robohub
Čytaty latynkoju
Українська розробка екзоскелету лідирує на всесвітньому конкурсі стартапів
  1. Головна
  2. Новини
  3. Українська розробка екзоскелету лідирує на всесвітньому конкурсі стартапів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Українська розробка UniExo потрапила до ТОП-25 на конкурсі Robot Launch 2017 швейцарського сайту Robohub

Зараз розробка на першому місці, але підтримка українців все одно потрібна. Проголосувати за винахід можна за посиланням.

Для чого створена розробка

Молодий український інженер Антон Головаченко розробив модулі, що одягаються на ушкоджені кінцівки. Вони допомагають тренувати м’язи у разі переломів чи паралічу рук або ніг. Штучні руки і ноги з серводвигунами, датчиками і програмним забезпеченням можуть підіймати та опускати біологічні кінцівки стільки разів і в такому режимі, як їх запрограмували. Використання розробки забезпечує вільне пересування людям з обмеженими можливостями. Все відбувається у зручній та безпечній для них формі, без зовнішньої допомоги. Розробка може бути корисна людям у післяопераційному періоді, після травматичного стану, а також тим, хто перебуває на реабілітації

Що таке екзоскелет

UniExo – це роботизований екзоскелет для реабілітації рухів кінцівок людей. Його мета – допомогти людям із травмами і проблемами руху відновити функції рук та ніг за допомогою модульних робототехнічних екзоскелетних пристроїв без додаткової допомоги лікарів. Додамо, що крім Антона Головаченка, розробленням таких екзоскелетів займається багато інших науковців. Світовим лідером є ізраїльський вчений, роботизований костюм якого допомагає ходити людям з критичним ушкодженням хребта. Однак ціна ізраїльського винаходу сягає понад $70 тис, тоді як український прототип набагато дешевший – від $5 до $15 тис, завдяки тому, що деталі друкують на промислових 3D-принтерах.

Нагадаємо, що розробка українських фахівців Jibo потрапилаРобот Jibo від українських розробників — на обкладинці TIME на шпальти журналу TIME. Jibo – стаціонарний робот для дому, який взаємодіє з людьми. Він може розпізнавати обличчя та голос, запам’ятовувати ваші жарти, і, таким чином, будувати справжні стосунки. Він реагує на довколишнє середовище – рухами та звуками, може фотографувати вас та нагадувати про важливі події чи розповідати про погоду.

Share
Написати коментар
loading...