Реклама

В Україні оголосили про запуск онлайн-проекту для мінерологів

Інформація, якою наповнена база – із державних кадастрів, спеціальних дозволів на користування надрами, електронного каталогу фондів геологічних матеріалів
Čytaty latynkoju
В Україні оголосили про запуск онлайн-проекту для мінерологів
  1. Головна
  2. Новини
  3. В Україні оголосили про запуск онлайн-проекту для мінерологів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Інформація, якою наповнена база – із державних кадастрів, спеціальних дозволів на користування надрами, електронного каталогу фондів геологічних матеріалів

Оголошено про запуск нового геологічного онлайн-проекту для українських користувачів. Цей сайт насамперед буде корисним для усіх, хто цікавиться мінералогією в Україні. На порталі minerals-ua.info знаходиться інформація про 117 видів корисних копалин, які виявили на території нашої країни та про 20000 родовищ. На часі дізнатися більше про новітній ресурс та потенційні способи його використання.

Навіщо потрібна ця база

Основна мета онлайн-бази полягає у можливості підвищити рівень геологічної інформації в Україні. Сайт має на меті зробити процеси користування надрами прозорими та відкритими. Інформацію, яка тепер є відкритому доступі у рамках цього проекту, українські геологи збирали кілька десятків років. Інформація, якою наповнена база, надходить на сайт із державних кадастрів, спеціальних дозволів на користування надрами. Також використані дані, електронного каталогу фондів геологічних матеріалів та інших джерел. Проект реалізовували у співпраці із Норвегією в рамках проекту EIMIDA. Роботи щодо запуску бази були розпочаті ще 2012 року, кажуть представники команди, яка створювала сайт та наповнювала його інформацією.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Норвегія надастьДля демократії та свободи — Норвегія надасть Україні ще €950 тис Україні €950 тис. Ці кошти буде надано, аби забезпечити безперебійну роботу проектів Ради Європи в Україні, котрі вже почали реалізовувати на теренах нашої держави. За виділення цих коштів вже найближчим часом проголосує Комітет міністрів Ради Європи, підтримавши цим самим необхідні темпи реформ в Україні, кажуть представники ЄС.

Share
Написати коментар
loading...