Реклама

Уряд Канади постачатиме озброєння до України

Канада внесла Україну до списку країн, яким дозволено поставляти летальну зброю, повідомила урядова Canada Gazette
Čytaty latynkoju
Уряд Канади постачатиме озброєння до України
  1. Головна
  2. Новини
  3. Уряд Канади постачатиме озброєння до України
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Канада внесла Україну до списку країн, яким дозволено поставляти летальну зброю, повідомила урядова Canada Gazette

Що варто знати про «Список Канади»

Співпраця між Україною та Канадою була в багатьох галузях — але в оборонній досі вона обмежувалася наданням нелетальної військової допомоги. Експорт автоматичного ручної стрілецької зброї з Канади забороняється, окрім випадків, коли країни включено до спеціального дозвільного списку. Тепер Україна у цьому списку буде. Раніше дозвіл на експорт летальної зброї охоплював країни-учасниці NATO, а також Австралію та деякі країни Латинської Америки. Як інформує канадське урядове видання, цей крок зроблено як жест «підтримки двосторонніх відносин Канади з Україною» та надання можливості «канадським експортерам подавати заявку на експорт певних видів стрілецької зброї, забороненої зброї та заборонених пристроїв в Україну».

Як це вплине на перебіг оборонної війни на Сході України

Позитивну оцінку рішенню вже надав очільник української держави Петро Порошенко. Підсилення оборонної потужності України за рахунок закордонних партнерів відбувається вже декілька років. Проте раніше постачання техніки та допоміжних засобів охоплювало виключно нелетальні технології та засоби індивідуального захисту, радіолокаційні станції чи передачу транспортних засобів або патронів та дрібних боєприпасів до тих видів зброї, які вже є в Україні.

Раніше ми повідомляли, що Сполучені Штати Америки виділять щонайменшеСтало відомо, скільки коштів виділили США на військову допомогу Україні $350 млн для надання військової допомоги Україні. У цьому випадку йшлося про нелетальну військову допомогу та засоби захисту. Також США профінансуютьСША профінансують підготовку кадрів для Нацполіції України підготовку кадрів для Національної поліції України.

Share
Написати коментар
loading...