Реклама

Презентована перша туристична мапа Чорнобильської зони

Ідея створення туристичної мапи виникла під час роботи над деталізованою географічною картою Чорнобильської зони, яка була створена декілька років тому  
Čytaty latynkoju
Презентована перша туристична мапа Чорнобильської зони
  1. Головна
  2. Новини
  3. Презентована перша туристична мапа Чорнобильської зони
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Ідея створення туристичної мапи виникла під час роботи над деталізованою географічною картою Чорнобильської зони, яка була створена декілька років тому  

Мапа виконана в оригінальному стилі, який дещо нагадує стиль мультфільму, і вже у грудні нею зможуть користуватися туристи. На часі дізнатися більше про новий сервіс.

Що є на мапі

Загалом зображені 6 основних локацій місцевості:

  • будівля ЧАЕС зі ставком-охолоджувачем, в якому плавають відомі на весь світ соми;
  • місто Прип’ять;
  • військове містечко «Чорнобиль-2»;
  • величезний радар «Дуга-1»;
  • адміністративний центр у місті Чорнобиль;
  • звалище радіоактивної техніки.

А вже із наступного року можна буде здійснювати екскурсії річкою Прип’ять із Києва до Чорнобиля на автентичних теплоходах. Мапа може одночасно слугувати і засобом для орієнтування, і сувеніром. Її можна буде придбати в туристичних містах Києва, в аеропортах. Також її видаватимуть безкоштовно туристам, які відвідуюють Чорнобиль.

Карта порушує багато проблемних питань Зони. Зокрема, зображено велосипедиста, який мандрує територією. З проханнями про створення велосипедних маршрутів звертаються велотуристи вже багато років поспіль. Також — будиночки самоселів, які досі живуть на території відселення і потребують допомоги.А ще там намальовано сталкера, який іде у напрямку ЧАЕС – ця проблема теж дуже актуальна.

Ярослав Ємельяненко, Директор «Чорнобиль-тур»

Нагадаємо, що японці спільно із українцями проведутьДослідження у Чорнобильській зоні проведуть японці дослідження Чорнобильської зони як унікальної екологічної лабораторії. Праця українсько-японських експертів дозволить запобігати майбутнім ядерним катастрофам. Він також допоможе знизити шкідливий вплив на екологію та живі організми у зонах, які зазнали радіоактивного забруднення. Також вона сприятиме подоланню негативних наслідків такого забруднення. Цілями проекту є посилення технічного рівня радіаційного контролю і законодавчої бази в Україні для екологічного відновлення таких територій.

Share
Написати коментар
loading...