Реклама

Пішохідна Контрактова і розв’язки: як зміниться Київ у 2018 році

Бюджет Києва на наступний рік зараз опрацьовують та вдосконалюють, але на часі дізнатися, які інфраструктурні цікавинки заплановані у бюджеті-2018 для столиці України  
Čytaty latynkoju
Пішохідна Контрактова і розв’язки: як зміниться Київ у 2018 році
  1. Головна
  2. Новини
  3. Пішохідна Контрактова і розв’язки: як зміниться Київ у 2018 році
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Бюджет Києва на наступний рік зараз опрацьовують та вдосконалюють, але на часі дізнатися, які інфраструктурні цікавинки заплановані у бюджеті-2018 для столиці України  

За бюджет голосуватимуть на сесії Київської міської ради. За словами заступника голови КМДА Миколи Поворозника, на капітальні витрати у наступному році з бюджету міста мають виділити 10,3 млрд грн.

Бюджет Києва: скільки віддадуть на облаштування громадського простору

За 30 млн грн у Києві хочуть провести реконструкцію інженерно-транспортних споруд та скверів на Контрактовій площі та вулиці Петра Сагайдачного. Іще 20 млн скерують на реконструкцію парку «Володимирська гірка». Крім того:

  • проектування території парку «Почайна» – 100 тис грн;
  • реконструкція парку «Кіото» – 27 млн грн;
  • реконструкція Солом’янського ландшафтного парку – 10 млн грн;
  • реконструкція парку Наталка – 28,5 млн грн;
  • рекреаційний маршрут на Трухановому острові – 7,5 млн грн.

Що із транспортом?

20 млн грн передбачать у бюджеті Києва на проектування 4 гілки метро на Троєщину. Від Поштової площі до мосту Патона зроблять велосипедну доріжку – на це поки що виділяють 200 тис грн. Серед запланованих проектів також: трамвайна лінія від вулиці Старовокзальної до станції метро «Палац Спорту», відокремлена лінія швидкісного тролейбуса з Троєщини на Севастопольську площу, реконструкція лінії міської електрички з Троєщини на Караваєві дачі.

Один мільярд зі столичного бюджету скерують на Подільський мостовий перехід. Крім того, фахівці зараз працюють над проектом реконструкції розв’язки на перетині Повітрофлотського проспекту та проспекту Перемоги. Крім того, у 2018-му ліквідують реверсний рух на мосту Патона та проспекті Возз’єднання. Між парками «Хрещатий» та «Володимирська гірка» з’явиться пішохідно-велосипедний міст.

Нагадаємо, серед ключових напрямків виділенняБюджет-2018 — скільки мільйонів та куди віддасть держава коштів із бюджету-2018 — витрати на економічне зростання, енергоефективність, посилення обороноздатності, розвиток людського капіталу.

Share
Написати коментар
loading...