Реклама

Tesla хоче «посадити» власний штучний інтелект у автомобілі

Голова і засновник Tesla Ілон Маск заявив, що у компанії працюють над удосконаленням безпілотних автомобілів  
Čytaty latynkoju
Tesla хоче «посадити» власний штучний інтелект у автомобілі
  1. Головна
  2. Новини
  3. Tesla хоче «посадити» власний штучний інтелект у автомобілі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Голова і засновник Tesla Ілон Маск заявив, що у компанії працюють над удосконаленням безпілотних автомобілів  

Компанія працює над створенням спеціальних чипів штучного інтелекту.

Що розробляють у Tesla

Ідею штучного інтелекту продовжують розробляти та вдосконалювати у компанії. Це стосується і програмного забезпечення, і апаратної платформи, й окремих пристроїв. Зараз у Tesla розробляють замовні інтегральні схеми штучного інтелекту для безпілотних автівок. За словами Маска, один із провідних інженерів компанії вже розпочав роботу над створенням таких схем. Компанія має намір створити найкраще у світі рішення в цій сфері. Щоправда, поки не уточнюються строки запуску в масове виробництво.

Спеціалізовані чипи допоможуть Tesla створити безпілотні автівки, які не будуть залежати від сторонніх постачальників комплектуючих для таких автомобілів. Зараз компанія використовує графічні карти Nvidia для забезпечення функцій автопілоту. Кастомізоване «залізо» допоможе зробити рішення від Tesla безпечнішим.

Запуск власних напрацювань в сфері штучного інтелекту дасть змогу компанії отримати повну автономність у запуску рішень для самокерованих авто. Амбіційний план Ілона Маска передбачає запуск за 2 роки п’ятого рівня автопілоту. Це — той рівень, коли пасажири та водій можуть навіть спати в салоні, не переймаючись умовами на дорозі чи безпекою кермування. Загалом Маск налаштований доволі оптимістично щодо штучного інтелекту. Він дає 5-10 років часу на те, аби штучний інтелект перевершив людський (хоча інші дослідники із ним не погоджуються).

Нагадаємо, нещодавно у Tesla представилиЩо варто знати про нові автомобілі від Маска — спорткар та вантажівку Tesla одразу два нових автомобілі: спорткар та вантажівку. Власники цих електромобілів зможуть їх замовити вже у 2018 році.

Share
Написати коментар
loading...