Реклама

1991 Civic Tech Center — хаб для стартапів, що змінять застарілу «систему»

Електронна демократія починається зі створення місць, де стартапи та соціальні підприємці, громадські активісти та інноватори можуть не просто обмінюватися ідеями, а співпрацювати над перетворенням цих ідей у дієві проекти. Минулого тижня саме такий простір з’явився у Києві завдяки 1991 Open Data Incubator
Čytaty latynkoju
1991 Civic Tech Center — хаб для стартапів, що змінять застарілу «систему»
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 1991 Civic Tech Center — хаб для стартапів, що змінять застарілу «систему»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Електронна демократія починається зі створення місць, де стартапи та соціальні підприємці, громадські активісти та інноватори можуть не просто обмінюватися ідеями, а співпрацювати над перетворенням цих ідей у дієві проекти. Минулого тижня саме такий простір з’явився у Києві завдяки 1991 Open Data Incubator

Велике відкриття 1991 Civic Tech Center у Києві не може не тішити: воно дає «зелене світло» стартапам у державній та громадській сферах. Окрім резидентів хабу, плоди відкриття закладу пожинатимуть й громадяни – з місця нарешті зрушить загальмована електронна демократія, відкритість і підзвітність влади, медицина, освіта, розвиток міського середовища та інші сфери життя, які поступово реформуватимуть команди.

Витоки ідеї

Створенню 1991 Civic Tech Center дав поштовх інший успішний проект – 1991 Open Data Incubator1991 Open Data Incubator назвав переможців fintech-хакатону, який за два роки запустив 50 стартапів і зібрав для них $700 тис за допомогою механізмів колективного фінансування, а також залучив до процесу венчурних інвесторів.

Денис Гурський, голова правління SocialBoost и співзасновник 1991 зазначив, що двері Civic Tech Center відкриті для стартапів, активістів, громадських організацій та невеликих державних організацій.

Шимків та Гурський на відкритті

Шимків та Гурський на відкритті. Фото: 1991 Civic Tech Center

Що чекає на резидентів

В стінах центру на представників стартапів та проектів, котрі стануть резидентами, чекає все необхідне для ефективної командної роботи. Перш за все, Civic Tech Center — це великий простір для спільної роботи. Зона коворкінгу розрахована на 43 особи. Додатково тут зорганізовано офіси, кімнати для проведення зустрічей, обговорень та презентацій. Резиденти матимуть доступ до менторів інкубаційних програм. Заходи можна проводити у івент-зоні, котра розрахована на 100 осіб. А надихатися можна, споглядаючи вид на Київ з висоти 18-го поверху. У центрі також працюватиме простір для лекцій про civic tech. Тут проводитимуть також заходи, спрямовані на залучення інвестицій. Деякі з них навіть обіцяють відкрити для вільного відвідування. За словами організаторів, перші компанії заселяться в 1991 Civic Tech Center в середині грудня 2017 року.

Як потрапити всередину — та дати новий поштовх своїй ідеї

Аби розвивати свою ідею у центрі, достатньо лише заповнити анкету на сайті центру. Потім черга за командою центру. Саме вони оцінюють мотивацію, минулі досягнення і майбутні плани, та те, наскільки запропонований стартап може бути корисним для соціального та громадського сектору. Якщо проект не пройде відбір, не варто зневірюватися: в нього все ще буде шанс взяти участь в інкубаційній програмі.

На думку Дмитра Шимківа, заступника глави Адміністрації Президента, 1991 Civic Tech Center змінить не тільки старі порядки в Україні, а й світову спільноту:

— Може, це і звучить провокативно, але державна бюрократія, яка по всіх усюдах, суперечить інноваціям. В реальності технології можуть налагодити контакт між урядом і громадянами країни.

Дмитро Шимків. Фото: 1991 Civic Tech Center

Дмитро Шимків. Фото: 1991 Civic Tech Center

Фінансова сторона справи

Кошти на проект шукали спільно громадська організація SocialBoost та філантропи з інвестиційної компанії Omidyar Network. Біля її витоків стоїть один із топ-менеджерів eBay Пьєр Омідьяр. $480 тис склав ґрант від Omidyar Network.

Не перший проект братів Гурських

Раніше ми вже публікували матеріал про те, як брати Гурські розвивають проектиЯк брати Гурські популяризують відкриті дані в Україні у сфері великих даних в Україні — та чим це може допомогти у розвитку електронної демократії та соціального підприємнитцва.

Share
Написати коментар
loading...