Реклама

«Укроборонпром» випробовує 3D-радар, здатний «бачити» на 500 км

Виявляти цілі із надвисокою точністю тепер зможуть українські армійці - до заводських випробувань готують новий  3D оглядовий локатор 80К6Т.  
Čytaty latynkoju
«Укроборонпром» випробовує 3D-радар, здатний «бачити» на 500 км
  1. Головна
  2. Новини
  3. «Укроборонпром» випробовує 3D-радар, здатний «бачити» на 500 км
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Виявляти цілі із надвисокою точністю тепер зможуть українські армійці - до заводських випробувань готують новий  3D оглядовий локатор 80К6Т.  

Виявляти цілі із надвисокою точністю тепер зможуть українські армійці – до заводських випробувань готують новий  3D-оглядовий локатор 80К6Т.

Структура комплексу

Радар складається із двох малогабаритних транспортних одиниць. Розробник системи — КП «Науковий виробничий комплекс «Іскра», який входить до складу ДК «Укроборонпром». У одній розміщуються генератори атомного живлення та оператори радіолокаційної системи. В іншій — апаратура радару. Завдяки такій конструкції радар можна транспортувати малотоннажними літаками.

Можливості 3D-радару

Пристрій зможе виявляти повітряні об’єкти на відстані до 500 км та на висоті до 40 км. Одночасно у «поле зору» можуть потрапляти до 500 цілей. Система може працювати при значній протидії засобів радіоелектронної боротьби противника Тому оператори можуть без перешкод бачити повітряний простір.

Протягом однієї хвилини радар робить до 12 обертів, дані про виявлені цілі оновлюються щоп’ять секунд. Кут огляду — до 70º. Він дає змогу виявляти оперативно-тактичні та тактичні ракети. Радар обладнаний спеціальною системою, яка зможе виявляти крилаті та малорозмірні ракети, які рухаються на малій висоті, огинаючи рельєф.

Яка користь Збройним Силам від 3D-радару

Пристрій може працювати із усіма зенітно-ракетними комплексами, які зараз є на озброєнні ЗСУ. Засобам протиповітряної оборони він може роздавати вказівки, його можна використовувати як інформаційну складову у підрозділах Повітряних сил України. Родзинкою радару є цифрова фазована решітка, яка дозволятиме виявляти і, відповідно, супроводжувати цілі із надвисокою точністю. Унікальність станції також в тому, що вона вимірює одразу три координати: дальність, азимут та висота.

Нагадаємо, що нещодавно в «Укроборонпромі» модернізували«Укроборонпром» модернізував партію бронемашин для ЗСУ півсотні бронемашин.

Share
Написати коментар
loading...