Реклама

Коти, гроші, 2 «ефіри» — як заробити $2,5 млн за 7 днів

Можна безкінечно дивитися на три речі — як граються коти, як змінюється курс криптовалют і як в інтернеті пропонують щось купити або продати. А якщо поєднати всі три речі в одне? Дизайнерська студія у США так і зробила — і отримала досить несподіваний результат навіть для такого перегрітого ринку, як ринок цифрових активів
Čytaty latynkoju
Коти, гроші, 2 «ефіри» — як заробити $2,5 млн за 7 днів
  1. Головна
  2. Крипто
  3. Коти, гроші, 2 «ефіри» — як заробити $2,5 млн за 7 днів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Можна безкінечно дивитися на три речі — як граються коти, як змінюється курс криптовалют і як в інтернеті пропонують щось купити або продати. А якщо поєднати всі три речі в одне? Дизайнерська студія у США так і зробила — і отримала досить несподіваний результат навіть для такого перегрітого ринку, як ринок цифрових активів

Близько тижня тому в онлайн-просторі з’явилася нова гра, де гравцям пропонують купувати та продавати… кошенят. Але не справжніх, а цифрових. По суті, ця гра є звичайною картковою забавкою, яка однак базується на блокчейні криптовалюти Ethereum. Розробники й самі незчулися, як створили справжній «вірус» — масштаби гри стрімко вийшли за межі навіть найсміливіших очікувань.

Хто й навіщо створив «криптокошенят»

Компанія із офісами у Ванкувері та Сан-Франциско під назвою AxiomZen створила гру на перетині криптовалют, блокчейну та онлайн-ґеймінгу.

Скільки коштує ігровий процес

Гра стартувала 28 листопада 2017-го — і в ній витрати вже наближаються до $2,5 млн у транзакціях. Середня ціна за 1 ігрового персонажа тут складає близько 50 ETH («ефірів») — а рідкісне «кошеня» було продане за рекордні 246 «ефірів» (за поточним курсом це — близько $113 тис). Популярність гри в англомовному середовищі стала настільки масштабною, що навіть було створено окремий сайт для моніторингу цін. Він не має стосунку до розробників гри і збирає статистику щодо купівлі та продажу кошенят за криптовалюту. Найдешевшого «кота» тут можна придбати десь за $12. Фактично можна спостерігати за тим, як цифровий актив із реальною вартістю, близькою до нуля, допомагає купувати актив із безперечно нульовою вартістю, і робити все це за еквівалент фіатних грошей. Економіка та інтернет зразка 2017 року, ласкаво просимо, заходьте.

Блокчейн для тих, хто не тямить нічого у «крипті»

Попри всю абсурдність ситуації, є в цієї гри і реальна практична сторона. Оскільки в неї грають на основі блокчейну Ethereum, централізованого контролю за грою також немає. Тобто цифрові кошенята направду належатьсвоїм власникам — як і криптовалюта. Децентралізовані ігрові персонажі не перестануть існувати, навіть якщо базу гри буде пошкоджено чи видалено.

Вся гра оперує на основі набору із 5 смарт-контрактів Ethereum, котрі підписані AxiomZen. Гравці та власники «кошенят» взаємодіють із цим набором смарт-контрактів через власні адреси Ethereum. Для зручності у роботі можна скористатися розширенням для браузеру Chrome під назвою MetaMask. За його допомогою можна відправляти та отримувати «ефіри» просто у браузері. Продавати та купувати «криптокошенят» можна на сайті гри CryptoKitties. Наразі 15% усього мережевого трафіку в Ethereum припадає на цю гру. Відтак смарт-контракт, на якому вона базується, став найпопулярнішим у мережі. Дійшло до того, що спільнота користувачів «ефіру» висловлює занепокоєнням сповільнення швидкості транзакцій та можливими ризиками масштабування блокчейну на сфери, не пов’язані із обміном цифрових грошових активів та деривативів.

Криптокоти

Як грати

Гра почалася із так званих «Кошенят-Засновників» — їх було 100. Кожні 15 хв з’являється кошеня Gen 0 — його вартість дорівнює середній ціні від 5 проданих попередніх + 50%. Щодоби ціна скорочується, аж допоки хтось не купить це нове «кошеня». Також можна продавати своїх цифрових котів через аукціон. Можна ще «створювати» котів в обмін за певну кількість «ефірів» та укладаючи контракти — відтак або ви, або новий власник отримає винагороду в «ефірах», а одна із сторін (на вибір — ви чи ваш співучасник) здобуває нового цифрового кота. Створення кошенят у грі триває від 1 години до 1 тижня.Кожне новостворене «кошеня» має 256-бітний геном із послідовністю комбінацій для різних характеристик — від кольору фону до форми вусів та смуг на вашому цифровому улюбленцеві.

На чому заробляють розробники

Axiom заробляє гроші за рахунок утримування комісійних від продажу кожних 100 кошенят + від новозгенерованого кошеняти, котре продається кожні 25 хв. Також вони беруть комісійну сплату у розмірі 3,75% від усіх аукціонів чи передачі кошенят через сайт. Продаж вашого віртуального кошеняти через смарт-контракт без взаємодії із сайтом позбавляє вас цієї додаткової комісії.

На відміну від решти вірусних проектів, команда, котра створила CryptoKitties, не збирається «виїхати» виключно на ажіотажі у соцмережах та піарі у ЗМІ. Представники компанії заявили, що мають план покращень та доопрацювань гри щонайменше на рік вперед — і вже готують зміни до інтерфейсу, а також хочуть оптимізувати процедуру продажу та купівлі криптокошенят для новачків у грі. Дізнатися більше про все це можна на сайті проекту.

До речі, якщо вас цікавить використання криптовалют, рекомендуємо нашу добірку найпопулярнішихЩо варто знати про 10 найпопулярніших криптовалют серед них.

Share
Написати коментар
loading...