Реклама

Мінфін вніс зміни до обліку платників податків та зборів

Низка процедурних змін та коригувань щодо інформування уповноважених органів із податкового обліку та нагляду — з цього розпочинаємо черговий робочий тиждень
Čytaty latynkoju
Мінфін вніс зміни до обліку платників податків та зборів
  1. Головна
  2. Новини
  3. Мінфін вніс зміни до обліку платників податків та зборів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Низка процедурних змін та коригувань щодо інформування уповноважених органів із податкового обліку та нагляду — з цього розпочинаємо черговий робочий тиждень

Які зміни запроваджує міністерство

Мінфін вніс зміни, котрі стосуються порядку обліку платників податків і зборів. Зокрема, серед них набувають чинності наступні нововведення:

  • Уточнено повноваження територіальних органів Державної фіскальної служби України в областях, Києві, Центральному офісі великих платників податків ДФС та Державних податкових інспекціях (Обласних державних податкових інспекціях). Ці уточнення стосуються реалізації процедур обліку платників відповідно до функцій, визначених Податковим Кодексом України.
  • Встановлено, що у разі включення відокремлених підрозділів іноземних компаній та організацій до Єдиного Державного реєстру (ЄДР) платників податків відповідні підрозділи беруться на облік на підставі відомостей з ЄДР.
  • Визначено особливості заповнення повідомлення за формою №20-ОПП у разі подання інформації про відокремлені підрозділи юридичної особи із розташуванням за межами України.
  • Уточнено, що зняття з обліку за попереднім місцем знаходження (місцем проживання) здійснюється автоматично одночасно із взяттям на облік за новим.
  • Також виключено норми, котрі не належать до сфери регулювання Порядку обліку платників та/або дублюються у положеннях інших нормативно-правових актів.

Коли ці зміни стануть чинними

Наказ Мінфіну від 06.10.2017 р. №839, яким внесено ці зміни, набуває чинності за 10 днів з дня його офіційного опублікування.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про плани Міністерства фінансів замінитиМінфін пропонує замінити податок на прибуток, мета — стимулювати бізнес податок на прибуток.

Share
Написати коментар
loading...