Реклама

У Європі запустять мережу електрозаправок

Автовиробники пропонують, аби водії пересідали на електрокари. Для цього вони створюють мережу зарядних станцій для електричних автомобілів
Čytaty latynkoju
У Європі запустять мережу електрозаправок
  1. Головна
  2. Новини
  3. У Європі запустять мережу електрозаправок
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Автовиробники пропонують, аби водії пересідали на електрокари. Для цього вони створюють мережу зарядних станцій для електричних автомобілів

Один із недоліків електрокарів — відсутність необхідної інфраструктури, бо встановлювати зарядні станції — це дорого. Але без них попит на електричні автомобілі не зростатиме. Саме така дилема спонукала BMW, Daimler, Ford та VW об’єднатися, аби створити у Європі мережу зарядних станцій із 400 електротерміналів.

Як відбувається запуск мережі електрозаправок

Свою спільну компанію вони назвали Ionity. Під цією маркою вже встановлено 20 станцій у Німеччині, Австрії та Норвегії — на відстані 120 км одна від одної. 2018 року мережа має розширитися до 100 зарядних станцій в різних країнах Європи. Ще за два роки їх вже буде 400.

Відомо, що Ionity співпрацює з великими європейськими компаніями, зокрема з Tank & Rast, Circle K і OMV.

Перша мережа високоефективних зарядних станцій (HPC, High-Power-Charging)грає вкрай важливу роль для розширення ринку електричного транспорту. Так ми зможемо досягнути нашої спільної мети — швидкої зарядки за безготівковий розрахунок, аби подорожі на великі відстані були зручнішими.

Майкл Хайєш, виконавчий директор Ionity

Особливості електрозаправок

Потужність електротерміналів Ionity — 350 кВт. Вони працюють за єдиним європейським стандартом Combined Charging System (CCS). Наразі такий протокол використовують автомобілі BMW i-сімейства, а також моделі e-Up і e-Golf від Volkswagen.

Незабаром CCS будуть використовувати для виробництва нових електрокарів під брендами Ford і Mercedes-Benz (лінійка EQ). Електрокари PSA Group, Nissan та Tesla Motors працюють за іншим стандартом, тому їх неможливо зарядити на станціях Ionity.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що український мобільний додаток допоможеУкраїнський мобільний додаток допоможе зарядити електромобіль зарядити електромобіль.

Share
Написати коментар
loading...