Реклама

Програми доступного житла для молоді матимуть електронну чергу

Державна цільова програма будівництва (придбання) доступного житла буде реалізовуватися на засадах цілковитої відкритості й прозорості для суспільства
Čytaty latynkoju
Програми доступного житла для молоді матимуть електронну чергу
  1. Головна
  2. Новини
  3. Програми доступного житла для молоді матимуть електронну чергу
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Державна цільова програма будівництва (придбання) доступного житла буде реалізовуватися на засадах цілковитої відкритості й прозорості для суспільства

Зокрема, вирішено впровадити відкриту електронну чергу для учасників програми. Вона відображатиметься на сайтах регіональних управлінь Фонду, які працюють у кожній області України.

Хто може  стати учасником програми доступного житла

Уряд змінив порядки забезпечення громадян доступним житлом і використання коштів, передбачених у держбюджеті для надання державної підтримки будівництва (придбання) доступного житла. Розподіл між усіма областями нашої держави коштів у розмірі 30 млн грн будуть спрямовані з держбюджету на реалізацію програми будівництва такого житла. При цьому є декілька основних нюансів. Зокрема, згідно з оновленим законодавством, у програмі на більш вигідних умовах можуть брати участь учасники АТО та вимушено переміщені особи. Ці категорії громадян отримуватимуть від держави підтримку у вигляді компенсації не 30%, а 50% вартості свого майбутнього житла.

Крім того, частково скасована вимога щодо перебування учасників програми на квартирному обліку. Також оновлено перелік документів для низки категорій громадян та розрахунок розміру державної підтримки. Варто нагадати, що діють понад 30 місцевих програм щодо житлового будівництва. У відповідності до них молоді громадяни України мають можливість придбати житло шляхом отримання державної підтримки. Вона полягає у сплаті державою від 30% до 50% від вартості будівництва квартир.

Нагадаємо, що Amazon пропонуєAmazon пропонує придбати будинок з доставкою придбати компактний будинок з доставкою. Таким чином компанія намагається вирішити питання високої вартості житла, яке винаймається на американському ринку.

Share
Написати коментар
loading...