Реклама

Одразу 7 українців увійшли до рейтингу інноваторів від Financial Times

До рейтингу New Europe 100 із сотні інноваторів Центральної та Східної Європи потрапили одразу низка керівників українських стартапів та проектів
Čytaty latynkoju
Одразу 7 українців увійшли до рейтингу інноваторів від Financial Times
  1. Головна
  2. Новини
  3. Одразу 7 українців увійшли до рейтингу інноваторів від Financial Times
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
До рейтингу New Europe 100 із сотні інноваторів Центральної та Східної Європи потрапили одразу низка керівників українських стартапів та проектів

Низку українських підприємців відзначили у сфері інновацій та змін життя суспільства. Рейтинг щорічно складає відоме ділове видання Financial Times. До списку включають представників різних країн Європи — і цього разу в ньому є 7 українців.

Кого відзначили за інновації

Maксим та Юлія Гербути — співзасновники стартапу PassivDom. Проект виробляє будинки на основі технології 3D-друку. Крім того, такі помешкання є енергетично автономними, бо використовують для живлення приладів енергію сонця від сонячних батарей. Її вистачає для обігріву чи кондиціонування приміщень та роботи побутової техніки всередині «зеленого» будинку.

Роман Зінченко — пропагандист «зелених» технологій в Україні та співзасновник Greencubator. Його організація займається просуванням енергоефективності в Україні. Нещодавно брати Зінченки отримали престижну нагороду у Стенфорді.

Читайте також: Horizon 2020 — хто і навіщо дає країнам ЄС гроші на наукові інновації

Ірина Прокофьєва — співзасновниця неприбуткового проекту Make me better. Мета ініціативи — надання менторської підтримки людям на початку їхнього кар’єрного шляху.

Наталка Гуменюк — очільниця медіаплатформи та телеканалу «Громадське». Проект свого часу став першим незалежним українським мовником в інтернеті.

Віталій Мороз — очільник «Нових медіа» в складі ГО «Інтерн’юз Україна». Відомий завдяки тренінговим програма для журналістів із регіонів.

Андрій Карп’юк — засновник BIOsens. Компанія випускає біосенсор для пристроїв в сфері інтернету речей. Ця розробка дає змогу визначати наявність токсинів у продуктах харчування.

Раніше ми розповідали вам про 10 українських винаходівМайбутнє мотивує — 10 медичних інновацій сучасної України у медицині, які днями презентували у Києві.

Share
Написати коментар
loading...