Реклама

Частка пісень на радіо українською складатиме 30%

В Україні 8 листопада стартує наступний етап впровадження законопроекту про квоти українськомовного контенту на радіо
Čytaty latynkoju
Частка пісень на радіо українською складатиме 30%
  1. Головна
  2. Новини
  3. Частка пісень на радіо українською складатиме 30%
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В Україні 8 листопада стартує наступний етап впровадження законопроекту про квоти українськомовного контенту на радіо

Україномовний контент в теле- та радіоефірі продовжують просувати далі на основі законодавчо обумовлених квот. Радіомовники зокрема прозвітували про рівень виконання квот у подальшому та про те, як зміниться структура радіоефіру. Національна рада з питань телебачення та радіомовлення повідомлялаУ радіоефірі перевиконано квоту мовлення українською, що українські радіостанції перевиконують квоти на 20%. Тепер оприлюднено статистику щодо частоти трансляції пісень у національному ефірі. На часі дізнатися подробиці — а також те, як зміняться вимоги щодо радіоефіру в подальшому.

Як перерозподілили квоти для радіо

Від сьогодні частка пісень в ефірі українських радіостанцій, які мають ліцензію на мовлення, має складати не менше 30% від ефіру державною мовою. Раніше цей показник складав 25%. Йдеться про відсоток від загального обсягу музичних композицій протягом доби, а також від творів в ефірі з 7:00 до 14:00. Додатково моніторитимуть показники у проміжку між 15:00 та 22:00. Окрім того, від сьогодні частка передач на радіо, — в тому числі новинно-аналітичних блоків чи розважальних програм, — має становити щонайменше 55% українською мовою (раніше квота для такого радіо-контенту становила 50%). Раніше «Радіо-Ера» оштрафували на понад 300 тис грн за недотримання мовних квот.

Нагадаємо, раніше ми розповідали вам про нову онлайн-платформуУкраїнські музиканти отримали нову платформу Pibox Music, яку отримали для дистрибуції контенту українські музиканти. Вона дає змогу обмінюватися створеною музикою та редагувати музичні треки у спільній роботі над ними.

Share
Написати коментар
loading...