Реклама

За 10 днів Tesla покаже свою електровантажівку

Компанія Ілона Маска готується представити свій проект вантажівки на електричній тязі. Запрошення для іноземної преси було розіслано учора. Дата заходу — 16 листопада
Čytaty latynkoju
За 10 днів Tesla покаже свою електровантажівку
  1. Головна
  2. Новини
  3. За 10 днів Tesla покаже свою електровантажівку
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Компанія Ілона Маска готується представити свій проект вантажівки на електричній тязі. Запрошення для іноземної преси було розіслано учора. Дата заходу — 16 листопада

Чого чекати від презентації

Жодних деталей нового автомобіля у Tesla не повідомили, пообіцяли показати і розповісти про все 16 листопада. У запрошенні для преси був лише затемнений силует кабіни та частини автівки.

Раніше ЗМІ повідомляли про плани компанії представити нове вантажне авто з електричним двигуном наприкінці жовтня. Однак дату презентації було перенесено через запуск підстанцій сонячної електрики та акумуляторних станцій у Пуерто-Ріко, де Tesla допомагала долати наслідки нищівного урагану.

Як реагують конкуруючі компанії

Daimler представила власний транспортний проект — вантажівку на електричній тязі із можливістю рухатися на одній підзарядці близько 300 км. З чуток відомо, що модель вантажівки від Tesla матиме більший показник руху від одного заряду акумулятора. Якщо цей прогноз справдиться, компанія може одразу посісти чільну сходинку у перегонах автомобільних виробників, котрі пропонують власне бачення вантажного електричного транспорту.

Плани Tesla

За словами Ілона МаскаІлон Маск розповів, коли чекати нових моделей Tesla, компанія тісно співпрацювала із логістичними фірмами та перевізниками, аби створити дизайн вантажного автомобіля таким, щоби він повною мірою відповідав очікуванням комерційних компаній. З огляду на певні обмеження електричного двигуна вантажівка, скоріше за все, буде призначена для перевезень на короткі та середні відстані. Проте це означає, що її цілком можна буде використовувати для припортових перевезень чи побудови мережі коротких маршрутів для заощадження витрат традиційного пального там, де раніше було прокладено виключно довгі маршрути. Серед інших планів — можливість запровадження на таких вантажівках системи автономного керування.

Share
Написати коментар
loading...