Реклама

У Києві з’явилися зчитувачі ID-карток

В Солом’янському районному РАЦСі Києва відбулася презентація використання зчитувачів ID-паспортів громадян України. Це — інноваційні документи з безконтактним носієм
Čytaty latynkoju
Depositphotos
У Києві з’явилися зчитувачі ID-карток
  1. Головна
  2. Новини
  3. У Києві з’явилися зчитувачі ID-карток
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В Солом’янському районному РАЦСі Києва відбулася презентація використання зчитувачів ID-паспортів громадян України. Це — інноваційні документи з безконтактним носієм

Зчитувач ID-карток містить безконтактний електронний носій — чип, на якому, крім даних про власника документа, записано біометричні дані (кольорова фотографія, інформація про місце проживання та сімейний стан). Дані про поточний сімейний стан буде зашито в чип ID-картки.

Де використовуватимуть зчитувачі ID-карток

Начальник Головного територіального управління юстиції у місті Києві Станіслав Куценко зазначив, що перехід на такий вид документа у всіх державах проводять для запровадження електронного урядування. Відділи державної реєстрації актів цивільного стану Києва першими в Україні починають використовувати зчитувачі ID-карток у роботі. Це спростить роботу державного органу і доступ до отримання державних послуг для громадян.

Як це працює

На електронний носій буде внесено ту саму інформацію, яку можна буде побачити на картці. Щоправда, ще додаватимуть змінні дані — події, які стаються у житті людей, проте не є сталими. До змінної інформації належить реєстрація місця проживання, сімейний стан та відомості про дітей. Переїзд в інше помешкання чи місто України, одруження або розірвання шлюбу, народження дітей додаватимуть на електронний носій у хронологічному порядку. Це не потребуватиме зміни документа.

Документи, що посвідчують зміну сімейного стану чи народження дітей, видають органи юстиції, вони є в кожного. Однак інформація щодо місця проживання буде лише на електронному носії картки. Допоки повноцінно не запрацює електронне урядування, Державна міграційна служба видаватиме громадянам не лише ID-картку, а й виписку про реєстрацію місця проживання.

Share
Написати коментар
loading...