Реклама

Moody’s: Банківська система України подолала кризу

Про ситуацію повідомив директор банківської групи Moody's Investors Service Ярослав Совгіра під час виступу на CIS bankers VI Ukrainian Banking Forum
Čytaty latynkoju
Moody’s: Банківська система України подолала кризу
  1. Головна
  2. Новини
  3. Moody’s: Банківська система України подолала кризу
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Про ситуацію повідомив директор банківської групи Moody's Investors Service Ярослав Совгіра під час виступу на CIS bankers VI Ukrainian Banking Forum

На думку експерта, банківська система України повернеться вже в цьому році до беззбитковості за рахунок зниження відрахувань в резерви. Moody’s очікує, що рівень проблемних кредитів в Україні (не враховуючи Приватбанк) знизиться до 50% до кінця 2018 року.

Як розвиватиметься банківська система України у 2018-му

Для того, щоб проблемна заборгованість вийшла на прийнятний рівень, потрібно буде кілька років. У 2015 році коефіцієнт неплатоспроможності в Україні був більше 150%, тобто система була глибоко неплатоспроможною. Потім були вливання капіталу від держави і від іноземних банків і показник покращився до 117% в 2016 році. Наразі цей показник наблизився до break-even (точка беззбитковості), значення хоч і погане, але прийнятне. Ярослав Совгіра зазначив, що рівень капіталізації банківської системи залишиться стабільним в 2017-2018 роках. Агентство Moody’s вважає, що головними викликами для України є реформа державних банків і реструктуризація проблемних кредитів.

Очікується, що рівень проблемних кредитів в банківській системі України буде знижуватися за рахунок реструктуризації, списання боргів, росту економіки, зниження відсоткових ставок та зростання кредитного портфелю. Але зараз рівень проблемних кредитів в Україні найвищий у Східній Європі. Агентство Moody’s вважає, що головними викликами для України є реформа державних банків і реструктуризація проблемних кредитів.

Нагадаємо, що НБУ продовжуєНБУ продовжує дерегуляцію валютного ринку дерегуляцію операцій на валютному ринку.

Share
Написати коментар
loading...