Реклама

ЦНАПи видаватимуть свідоцтва про шлюб та паспорти

Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу щодо розширення переліку адміністративних послуг, які громадяни України зможуть отримати у Центрах надання адміністративних послуг
Čytaty latynkoju
ЦНАПи видаватимуть свідоцтва про шлюб та паспорти
  1. Головна
  2. Новини
  3. ЦНАПи видаватимуть свідоцтва про шлюб та паспорти
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу щодо розширення переліку адміністративних послуг, які громадяни України зможуть отримати у Центрах надання адміністративних послуг

Суть роботи центрів зводиться до того, що людина може в одному місці отримати різні довідки, документи, не бігаючи кабінетами. На часі дізнатися, як зміняться ЦНАПи в українських містах із запровадженням цих інновацій.

Як розширяться повноваження ЦНАПів

Відтепер ЦНАПи зможуть видавати посвідчення водія, здійснювати державну реєстрацію транспортних засобів, реєструвати акти цивільного стану, видавати дозвіл на застосування праці іноземців та ще ряд послуг соціальної сфери. Загалом планується, що у майбутньому ЦНАПи надаватимуть 106 адміністративних послуг. Перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів наголосив, що Міністерство юстиції та Міністерство внутрішніх справ безперешкодно нададуть Центрам усіх регіонів можливість видавати ці документи. Також зазначається, що Міністерство працює над запровадженням єдиного стандарту обслуговування в усіх Центрах. Наприклад, до стандартів належить швидкість обслуговування клієнта, що складає 15 хвилин від його входу до отримання послуги.

Нагадаємо, що до кінця 2018-го в Україні запровадять 100 онлайн-послуг для громадян. Із жовтня цього року відкриваєтьсяДо кінця 2018-го в Україні запровадять 100 онлайн-послуг для громадян ряд електронних послуг. Це — реєстрація шлюбу, дитини після народження, постановка на облік нового автомобіля, оформлення субсидій, отримання ліцензій на продаж алкогольних і тютюнових виробів, видача довідок про подану декларацію та майно, видача для перевізників дозволів на перевезення. Зараз діють 30 онлайн-послуг як по всій Україні, так і у вигляді пілотних проектів. Через інтернет можна відкрити бізнесЯк зареєструвати ФОП за добу (вже скористалися 1500 підприємців), отримати дозвіл на будівництво будинків не вище 4-х поверхів (видано 2600 дозволів), отримати ліцензії та довідки.

Share
Написати коментар
loading...