Реклама

Lviv IT Arena — ключові спікери, стартапи та сюрпризи цього року

Конференцію Lviv IT Arena можна сміливо назвати наймасштабнішою техноподією Східної Європи. З 29 вересня по 1 жовтня 2017 року на львівському стадіоні зібралися понад 2 тис відвідувачів, 97 спікерів з провідних світових компаній та 11 стартапів-фіналістів. Впродовж 3 днів міжнародні експерти ділилися власним досвідом та думками у сфері інформаційних технологій. На часі дізнатися ключові факти про те, що там відбувалося
Čytaty latynkoju
Lviv IT Arena — ключові спікери, стартапи та сюрпризи цього року
  1. Головна
  2. Техно
  3. Lviv IT Arena — ключові спікери, стартапи та сюрпризи цього року
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Конференцію Lviv IT Arena можна сміливо назвати наймасштабнішою техноподією Східної Європи. З 29 вересня по 1 жовтня 2017 року на львівському стадіоні зібралися понад 2 тис відвідувачів, 97 спікерів з провідних світових компаній та 11 стартапів-фіналістів. Впродовж 3 днів міжнародні експерти ділилися власним досвідом та думками у сфері інформаційних технологій. На часі дізнатися ключові факти про те, що там відбувалося

Ще до поїздки на конференцію нам порекомендували потрапити на відкриття і пообіцяли багато цікавого. І справді, подивитися було на що. Цьогорічну ІТ Арену презентував штучний інтелект — жіноче комп’ютеризоване зображення з синтезованим голосом на ім’я Аріна (на честь конференції, адже саме так звучить Arena англійською). Після церемонії відкриття розпочався марафон доповідей за трьома напрямками: бізнесовим, технологічним та продуктовим.

Кого можна було побачити на сцені

Керрі Галлард (Kerry Hallard) з Global Sourcing Association — чи не одна із найцікавіших доповідачів. Її розповідь було присвячено особливостям аутсорсингу та ведення бізнесу. Основна увага спікерки приділялася розширенню зв’язків та позитивної репутації в даній індустрії на глобальному рівні. Одним з ключових слів доповіді було «relations» — тобто вміння будувати відносини. Цитуючи Керрі Халлард:

— Коли справа стосується будівництва бренду, ти повинен зрозуміти клієнта, зрозуміти, чого він хоче. Йдеться про інвестиції в ваші відносини. Дуже складно побудувати довіру і дуже легко її знищити.

Логічним продовженням цієї доповіді була розмова з учасниками Львівського ІТ-кластеру. На сцену піднялися Андрій Павлів, Олексій Скрипник, Тарас Кицмей та Марина Вишегородскіх. А спілкувалися вони між собою та із залом на тему: «Як зробити Україну кращим ІТ-аутсорсинговим пунктом призначення». Хтось каже, що аутсорсинг — це проблема для українського ринку технологічних компаній, але ці спікери були переконані: ми маємо можливість заявити про Україну на світовій технологічній арені саме завдяки аутсорсинговим компаніям.

Дискусія на сцені

Тарас Фірман з ELEKS розповів, як побудувати моделі машинного навчання за допомогою квантового комп’ютера IBM. IBM Q — це перша ініціатива в галузі створення комерційно доступних квантових комп’ютерів для бізнесу та науки. Спікер провів огляд квантових обчислень та показав, як можна реалізувати простий квантовий алгоритм ML з використанням Quantum Experience.

Читайте також: ICO — що це таке і як це пов’язане з криптовалютами

Досить цікавим був виступ Сергія Бондаренко з Deloitte, який в доступній формі розповів про феномен ICO, IPO, токени та блокчейн. Спікер поділився своїми думками з приводу останніх винаходів у галузі фінансових технологій. Також експерт розказав про юридичні аспекти використання технології блокчейн.

Александер Нікс (Alexander Nix), CEO Cambridge Analytica, познайомив присутніх із Big Data-підходом до виборчих та рекламних кампаній. На прикладі Cambridge Analytica він показав, що технології та науковий підхід вже впливають на кожного з нас. За словами Нікса, всі існуючі дані дозволяють краще зрозуміти окремі групи осіб та конкретну людину, а відтак, вгадати їх наступний крок.

Цікаво було послухати Майка Бутчера (Mike Butcher) з відомого технологічного видання TechCrunch. Він розповів про штучний інтелект і як він вже змінює наше життя, побут та простір, в якому ми живемо.

Які стартапи були цьогоріч на Lviv IT Arena

Більше 30 стартапів подалися цьогоріч на конкурс Startup Competition. Після презентацій до фіналу було відібрано лише 10, серед яких Senstone, GameTree, Bright Advise, BotMakers, EVE.Calls, AxDraft, CertChain, Octogіn, Cards, IRAengine і Docsify. Серед переможців опинилися три українських проекти.

Читайте також: «Під час роботи відійшло 4 команди» — Назар Федорчук, CEO Senstone

Найкращий пітч продемонструвала команда проекту IRAengine. Цей стартап виграв запрошення на престижний конкурс стартапів Slush 100 Pitching Competition.

Найкращим B2C-стартапом став Senstone. Це – портативний нотатник-диктофон, який записує голос і перетворює його на текст у спеціальному додатку. Проект отримав запрошення на фінал конкурсу Seedstars Ukraine.

І серед стартапів у сфері B2B найкращим було визнано Docsify — додаток, прив’язаний до пошти, що аналізує взаємодію продавця та покупця. Таким чином, можна суттєво зекономити час для укладання ділових угод із потенційно вигідними клієнтами. Стартап отримав запрошення на Bootstrap від The Next Web.

Чим розважали гостей

При такій кількості людей і серйозних виступів важливо було відволіктися. Тож перший день конференції завершився у клубі FestRepublic, де під час вечірки можна було познайомитися ближче з учасниками ІТ Арени.

На другий день всі мали можливість відвідати фестиваль електронної музики Futureland, який відбувся власне на стадіоні.

В останній день всі мітапи відбувалися в центрі Львова, тому вечірка проходила на площі Арсенальній. Крім того, на ІТ Арені впродовж трьох днів працювала спеціальна дитяча зона. На території біля входу на стадіон кожен охочий міг взяти участь у тест-драйві нового автомобіля BMW. А представлені на Lviv IT Arena компанії розігрували різноманітні призи за виконані завдання або заповнені анкети. Нам, зокрема, вдалося виграти кубик-головоломку від Luxoft.

Події на кшталт Lviv IT Arena засвідчують — у нас є потужна спільнота та екосистема технологічних компаній, команд та проектів. Їхній подальший поступ — запорука розвитку інноваційної економіки та тісніших зв’язків із закордонними інвесторами, акселераторами, інкубаторами та медіа. А отже, про Україну як країну стартапів дізнаватиметься все більше людей за її межами.

Share
Написати коментар
loading...