Реклама

Креативний простір «Часопис» — спогади причетних до 5-річчя

Креативний простір «Часопис» — одне із найбільш знакових місць столиці. Його добре знають і підприємці, і засновники стартапів, і митці, й інвестори, і журналісти, і куратори креативних проектів. Сьогодні, 5 жовтня, «Часопис» відзначає своє 5-річчя — а відомі діячі у сфері технологій, інновацій та креативу згадують, як починалося їхнє знайомство із цим місцем у 2012-му
Čytaty latynkoju
«Часопис»
Креативний простір «Часопис» — спогади причетних до 5-річчя
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Креативний простір «Часопис» — спогади причетних до 5-річчя
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Креативний простір «Часопис» — одне із найбільш знакових місць столиці. Його добре знають і підприємці, і засновники стартапів, і митці, й інвестори, і журналісти, і куратори креативних проектів. Сьогодні, 5 жовтня, «Часопис» відзначає своє 5-річчя — а відомі діячі у сфері технологій, інновацій та креативу згадують, як починалося їхнє знайомство із цим місцем у 2012-му

Максим Яковер, UNIT.city, засновник та перший CEO «Часопису»

— «Часопису» 5 років. У це складно повірити. Немови би відкриття було у минулому житті.

Це — мій перший досвід підприємця. Якраз той випадок, коли закладаєш у борг останні труси, позичаєш в 1,5 рази більше у батьків і ще на половину всієї суми залучаєш партнера, поки активно йде будівництво (ми почали його, не маючи всієї суми для завершення, але з божевільною вірою в те, що все буде добре). Як мені повірили близькі та партнер? До цих пір не розумію. Про креативні простори та коворкінги тоді тільки читали в інтернеті. Це важливий досвід! Про місію, про віру, про довіру, про команду, делегування та партнерів.

Зараз у Києві вже близько сотні коворкінгів та просторів, десятки класних івентів щодня, будується ціле містоУ UNIT.city презентують проекти соцпідприємництва на 25 га в цій філософії. Рух давно вийшов за межі Києва і змінив ландшафт, а незабаром змінить цілий ринок — впевнений. 5 років тому ми заклали для цього пару підвалин до фундаменту. І ще чимало простору є, де дивувати та закладати нові тренди.

Денис Довгополий, GrowthUP

— Як, напевно, найстаріший відвідувач простору та найстаріший резидент коворкінгу і як компанія, котра провела понад 2 сотні заходів за 5 років у «Часопис» Family, я вже все, що міг сказати проце, сказав, повторюватися не хочеться. «Часопис» не просто став подією в Україні, але й сформував галузь, на якій поставив високу планку. Якщо перераховувати усі стартапи, що пройшли через «Часопис», не вистачить місця на жодній стіні. Там же я познайомився із величезною кількістю людей, з якими в нас тепер спільні проекти.

Ольга Сафіна, Innovecs

— Для мене Креативний простір «Часопис» розпочався в травні 2012 року. Це був абсолютно неспинний драйв — як назвати проект, а як назвати кімнати, потрібна / не потрібна сцена, що робити з вивіскою, а кого кликати, а що робити?

Пам’ятаю, як запропонувала назвата залу внизу «Толкова» — і всі це слово вимовили зовсім по-своєму.

Пам’ятаю, з яким хвилюванням телефонувала недосяжним Олександру Акименку (засновник і видавець Platforma — прим.ред.), Денису Довгополому, Павлу Гудимову, Владу Троїцькому і багатьом іншим, аби запросити їх на будівництво і показати, що задумав Макс Яковер.

На відкриття «Часопису» прийшли понад 500 людей. Ми були заклопотані і не змогли, напевно, зрозуміти, як це круто! Всі найкращі люди в одному місці, каву не встигали готувати, черга була до перехрестя.

Альона Калібаба, діюча CEO «Часопис»

— Ми проводили івент з іноземним експертом для стартапів. Перед івентом на балконі зі мною познайомився хлопець, у нас зав’язалася цікава дискусія про стартапи та технології. У нього була власна особлива думка про ефективність акселераторів. Він сказав, що працює у «Часописі». Під час події, коли ніяк не хотіла підключатися презентація з Mac’а спікера, він все швидко і з посмішкою полагодив. Вийшов чудовий івент, з цікавими запитаннями та відповідями.

Йдучи, я подякувала команді і попросила переказати подяку хлопцю, який займається техпідтримкою в «Часописі». Хлопець із хелптіму з посмішкою відповів: «Звичайно, передам подяку, але Макс Яковер — не із техпідтримки, він створив «Часопис» і ним керує :)». Тоді я подумала: як чудово, коли CEO такий — залучений та захоплений. Цікаво було би попрацювати разом.

Потім було ще чимало івентів, цікавих дискусій, власний стартап, залучення до діяльності «Часопису» у part-time форматі, котрий невдовзі став full time, улюблена команда, яка розвивається та зростає разом.

Привітати «Часопис» можна за адресою вул. Толстого, 3 — або у Facebook (там ми і знайшли всі ці історії)

Share
Написати коментар
loading...