Реклама

Найбільші українські IT-компанії розповіли про свої розробки

За даними профільного комітету Європейської Бізнес-Асоціації, обсяг експорту IT-послуг з України в першій половині 2017 року збільшився на 18,3% до $1,256 млрд. На часі дізнатися, над чим працюють найбільші IT-компанії
Čytaty latynkoju
Найбільші українські IT-компанії розповіли про свої розробки
  1. Головна
  2. Новини
  3. Найбільші українські IT-компанії розповіли про свої розробки
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
За даними профільного комітету Європейської Бізнес-Асоціації, обсяг експорту IT-послуг з України в першій половині 2017 року збільшився на 18,3% до $1,256 млрд. На часі дізнатися, над чим працюють найбільші IT-компанії

Більшість IT-компаній не працюють з замовниками всередині України. Основними споживачами їхніх послуг є технологічні гіганти світу. І часто компанії не мають права розкривати імена своїх замовників, а іноді і деталей проектів.

Відомі розробки українських IT-компаній

SoftServe розробив для американської компанії мобільний додаток, що дозволяє за допомогою смартфонів безперервно збирати і аналізувати пасивні дані про поведінку людей, хворих на діабет. Участь самих пацієнтів — мінімальна. Таким чином, дослідники отримали доступ до великої кількості поведінкових даних пацієнтів, хворих на діабет. Ще один з продуктів — розумна система клімат-контролю для компанії Panasonic Appliance Air-Conditioning Europe. Рішення дозволяє в онлайн-режимі управляти обігрівом, охолодженням приміщень і енергоспоживанням цілого ряду локацій зі смартфона, планшета або комп’ютера.

В Україні у компанії Luxoft представлені кілька лінійок бізнесу: фінанси, автомобільна сфера, енергетика і телеком. Найвідомішим проектом є розробка рішеннь, що пов’язані з навігаційними системами та автономним водінням. Також одна з великих американських компаній (займається видобутком нафти і газу) є клієнтом Luxoft. IT-спеціалісти розробляли для них рішення, що дозволяє в період георозвідки ідентифікувати і обробляти дані, визуалізуючи їх в 2D і 3D моделях.

Один з нових проектів компанії Infopulse — це сучасний продукт для автомобільної індустрії — інфотейнмент система. Її замовник — глобальний лідер-виробник з цієї сфери. Система виконує роль віртуального помічника водія, а також одночасно може розважати пасажирів. Ще один зі свіжих проектів компанії — розробка масштабної платформи для одного з найбільших дистриб’юторів електрики в Скандинавії. Система спрощує збір даних статистики, і дозволяє генерувати більше 70 типів звітів, в тому числі необхідних для прийняття критично важливих рішень.

Успіхи не лише у класичній IT-сфері

Деякі голлівудські фільми знімали за допомогою програмного забезпечення Eleks. У львівській IT-компанії також є проект по розробці програмного забезпечення для дронів, який частково конкурує з Intel. Зазвичай дрони працюють за допомогою GPS, але тут написали модуль, який дає можливість його виключити. Одна з ніш, в якій ще працює Eleks, стосується великих авіаперевізників — Lufthansa Embraer, Delta Air Lines. Для них компанія надає техможливості інспекції літака в ангарі.

Як українські розробники допомагають розвивати світовий рітейл

Канадські покупці численних магазинів обслуговуються за допомогою програмного забезпечення, розробленого українською командою EPAM. Таким чином функцію основного терміналу виконує звичайний Android-планшет. Ще один клієнт EPAM — логістична компанія, яка функціонує в більш ніж 220 країнах. Продукт, який створили спеціалісти, замінив численні системи взаємодії з клієнтами на єдину систему доставки посилок. Вона підтримує всі можливі способи відправлення з урахуванням різноманітних регіональних особливостей.

В європейських відділеннях McDonald’s можна побачити інтерактивні кіоски, де за допомогою тачскрінe покупець може замовити їжу і напій і відразу ж оплатити замовлення. Від ідеї до реалізації — це було зроблено GlobalLogic в Україні. У компанії також є цікавий проект по роботизації складів, які здатні функціонувати взагалі без участі людини.

Share
Написати коментар
loading...