Реклама

SmartHome — компанії, які роблять будинки «розумними»

Ми в нашому IT бізнес-інкубаторі бачимо, що серед нас все більше і більше людей, які користуються сучасними технологіями на зразок Google Home, Amazon Echo, не дивлячись на те, що вони ще не мають повної функціональності в Польщі — людям це цікаво, вони хочуть користуватися інтелектуальними приладами. Давайте ознайомимось із стартапами та компаніями, які роблять наші будинки розумними.
Čytaty latynkoju
SmartHome — компанії, які роблять будинки «розумними»
  1. Головна
  2. Спецпроєкти
  3. SmartHome — компанії, які роблять будинки «розумними»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Ми в нашому IT бізнес-інкубаторі бачимо, що серед нас все більше і більше людей, які користуються сучасними технологіями на зразок Google Home, Amazon Echo, не дивлячись на те, що вони ще не мають повної функціональності в Польщі — людям це цікаво, вони хочуть користуватися інтелектуальними приладами. Давайте ознайомимось із стартапами та компаніями, які роблять наші будинки розумними.

Що би ви сказали, якщо уявити, що всі електронні пристрої у вашому житті підключені до інтернету? Не лише комп’ютер та смартфон, а все: годинник, колонки, світло, двірний дзвінок, камери, вікна, жалюзі, водонагрівач, кухонне приладдя, та інше. І що, коли всі ці пристрої могли б між собою спілкуватися та відправляти вам інформацію і виконувати ваші команди. Це не наукова фантастика, це Інтернет речей (IoT), це ключовий компонент домашньої автоматики та «розумних будинків».

Домашня автоматика

Домашня автоматика — це можливість автоматизувати контроль за елементами у будинку — від віконних жалюзей до корму для тварин — за допомогою звичайного натискання кнопки (або голосової команди). Деякі пристрої, що виконують завдання, приміром, увімкнути чи вимкнути світло за вашим бажанням, є простими та відносно недорогими. Інші, такі як сучасні камери спостереження, можуть вимагати серйозних інвестицій, часу та грошей.

Сьогодні існує безліч hіgh-tech гаджетів, які роблять дім «розумнішим», але вони не користуються таким попитом, як може здаватись на перший погляд. Дім повний автоматики не є першим у списку пріоритетів власників будинків. Але чому? Проблема в технологіях: користувачі не знають як інтегрувати їх в існуючу домашню систему. Або, простіше кажучи, не знають як ними користуватися. Крім того, існує багато плутанини щодо того який прилад обрати. Чи він буде працювати довго? Якщо я інсталюю його завтра, чи буде він актуальним в наступному році. Це стає на заваді глобальній інтелектуалізації будинків, та, однак попри це продажі розумних приладів для будинків збільшуються.

В 2016 році 80 млн домашніх пристроїв було відправлено у різні куточки світу, це на 64% більше, в порівнянні з 2015 роком. Велику частину з них становлять персональні домашні помічники, такі як Google Home, Bosch’s Mykie та Amazon Alexa. Аналітики кажуть, що 2017 рік можна назвати роком Smart home, оскільки компанії стали більш розумними відносно навчання своїх користувачів. Проданих пристроїв Smart Home у всьому світі, в 2017 році — близько 130 млн. Глобальний дохід від продажу у 2017 році становить понад $14 млрд.

За прогнозами IHS Markit (Information Handling Services Markit Ltd.), у 2025 році 10 % будинків у світі будуть «розумними».

Компанії, які роблять будинки «розумними»

Пропонуємо вашій увазі розглянути основні категорії інтелектуальних приладів для SmartHome та список компаній, що їх виробляють, та інвесторів, які в них інвестують.

Енергія та комунальні послуги

Це — компанії, які використовують сенсори, технології моніторингу та дані для збереження води та енергії. Включаючи такі компанії як Tado, яка створила продукт, що автоматично визначає відстань користувача до його будинку та, відповідно, регулює температуру у помешканні, керується додатком на смартфоні.

КомпаніяІнвестори
TadoShortcut Ventures, Target Partners
RachioAmazon Alexa Fund
Flo TechnologiesMetaProp, Crosslink Capital, Plug and Play Venture
Sense LabsBolt Innovation Group, CRV, Prelude Ventures, Shell Technology Ventures
Radiator LabsMetaProp, MIT Clean Energy Prize
CielowigleUndisclosed Investors
EcobeeAmazon Alexa Fund
ecoVent SystemsBlue Fog Capital, Emerson Electric and Tamarisc
Heatworks TechnologiesWave Equity Partners, Kickstarter

Розумні замки

Стартапи, такі як August, пропонують альтернативне рішення для традиційних замків – віртуальні, а також різні електронні замки. Ряд продуктів цих компаній дозволяє користувачам бачити та спілкуватись з відвідувачами дистанційно.

КомпаніяІнвестори
August HomeBessemer Venture Partners, Comcast Ventures, Qualcomm Ventures
NukiAquis Sanitar, Austria Wirtschaftsservice, Up to Eleven, Venta Group
Latch3rd Prime Capital, Camber Creek, Corigin Ventures, Expansion VC, Lux Capital, Primary Venture Partners, Publishers Clearing House
UnikeySamsung, Kevin O’Leary, Mark Cuban
NexkeyK9 Ventures, Upfront Ventures
GlueKaj Head, MOOR, Peter Carlsson
AkerunBeta Catalyst, GaiaX Global Marketing Ventures, JAFCO Asia, YJ Capital

Загальні рішення для «розумного будинку»

Замість створення єдиного інтелектуального гаджета, ці компанії створюють або поширюють багатофункціональні системи, які автоматизують одразу кілька ділянок вашого будинку, такі як, наприклад, Netatmo — безпека, погода, догляд за повітрям, рішення із збереження енергії та моніторинг або «розумні» апартаменти від IOTAS .

КомпаніяІнвестори
NetatmoC4 Ventures, FSN PME, Iris Capital
IOTASOregon Angel Fund, Rogue Venture Partners, Oregon BEST
BroadlinkChina Merchants Technology Holdings
LifeSmartQingdao Haier SAIF Investment Management Company
WigWagHone Capital, Kickstarter
OrviboLegend Capital, MediaTek Ventures
SevenhugsBusiness Angels des Grandes Ecoles, CapDecisif Management, Femmes Business Angels, Investessor, Kickstarter

Кухня та побутові прилади

До них відносяться побутові прилади, які працюють як звичайні прилади, але мають багато переваг завдяки підключенню до інтернету, такі як Innit, яка створює систему готування, дякуючи високотехнологічним датчикам та можливості машини навчатися, вона визначає що готується та регулює процес нагрівання і час, необхідний для приготування.

КомпаніяІнвестори
InnitUndisclosed Investors
KuveeBolt Innovation Group, Founder Collective, General Catalyst
JuneFirst Round Capital, Foundry Group, Lerer Hippeau Ventures, Slow Ventures
PetnetBolt Innovation Group, SparkLabs Global Ventures, Amazon Alexa Fund, PETCO Animal Supplies
JuiceroGoogle Ventures, Kleiner Perkins Caufield & Byers

Домашні роботи

Цією категорією продуктів займаються компанії, що піклуються про допомогу в домашньому господарстві. До цієї категорії продуктів відносяться соціальний робот-помічник Jibo та Rokid, розумні домашні пристрої, що використовують AI  та поглиблене навчання, щоб забезпечити доставку інформації та виконувати завдання за допомогою голосу та візуального контакту.

КомпаніяІнвестори
JiboCRV, Fairhaven Capital and Osage University Partners
RokidAdvantech Capital Partners, IDG Capital, Walden International, Linear Ventures
Turing RobotAlpha Animation & Culture
OllyAlliance Capital Ventures, Lightning Capital
UniboFujitsu Corporate Venture Capital, Nikon, Sumitomo

Моніторинг та безпека

Існують компанії, які пропонують внутрішню чи зовнішню безпеку та моніторинг через інстальовані камери, щоб стежити за будинком, дітьми, людьми похилого віку та домашніми тваринами. Такими компаніями є, наприклад, Smartfrog та Ring.

КомпаніяІнвестори
Smartfroge.ventures, Jean-Pierre Wyss, Target Partners
RingGoldman Sachs, Qualcomm Ventures, True Ventures
FenotekBPI France, iSource Gestion, P.Factory and Provence Business Angels
Canary ConnectKhosla Ventures, Two Sigma Ventures

Wi-Fi та кібербезпека

Ці стартапи пропонують рішення для WI-FI та кібербезпеки та захист «розумних» домашніх приладів у домашніх умовах. CUJO, розумний брандмауер, який захищає користувачів, підключених вдома, від хакерських атак, за цей місяць прибутки з його продажу сягнули 8,5 мільйонів доларів. Eero та Starry, ще дві компанії, які пропонують WI-FI системи, зібрали 50 мільйонів доларів та 30 мільйонів доларів, відповідно, у категорії В, в минулому році.

КомпаніяІнвестори
EeroFirst Round Capital, Index Ventures, Menlo Ventures, Redpoint Ventures
StarryFirstMark Capital, IAC, Tiger Global Management
Luma HomeAndreessen Horowitz, Google Ventures, Accel Partners, Amazon Alexa Fund
CujoYehuda Neuberger

Здоров’я та здоровий спосіб життя

Це товари, які допомагають мешканцям будинку підтримувати гарне здоров’я та дбають про здоровий спосіб життя, такі як Sleepace — прилад, що покращує якість сну, або Awair, який визначає діючі речовини в повітрі та екологічні подразники.

КомпаніяІнвестори
SleepaceXimalaya FM, Xingwang Investment Management, Luolai Textile Co.
EightComcast Ventures, Y Combinator
AwairAltos Ventures, Samsung Ventures
Evermind Tristar Technology Ventures

Системи сигналізації

Ці компанії пропонують традиційні системи сигналізації, оснащені сучасними моніторами та датчиками, які виявляють пожежу, повінь, або іншу можливу небезпеку для майна та допомагають захистити будинок. Компанія Cocoon Labs, розробила прилад для захисту, який використовує низькочастотні звукові хвилі для виявлення та попередження домовласників про будь-яку загрозу для їхнього помешкання.

КомпаніяІнвестори
Audio AnalyticCambridge Angels, Cambridge Innovation Capital, IQ Capital Partners
Cocoon Labs Indiegogo, Breed Reply
LeeoE.ON Venture Partners, Formation 8, Max Levchin, Scott Banister, Visionnaire Ventures

Аудіо та медіа

Ці компанії пропонують медіа рішення широкого спектру, наприклад, бездротова музична система Sonos.

КомпаніяІнвестори
SonosElevation Partners, Index Ventures, Kohlberg Kravis Roberts & Co., Redpoint Ventures
KamarqEnergy & Environment Investment, iSG Investment Works, Saison Ventures
Electric ObjectsBessemer Venture Partners, Kickstarter
Independa City Hill Ventures Miramar Venture Partners, LG Electronics

Платформи

Компанії в цій категорії не виробляють свої власні прилади, але допомагають іншим інтегрувати AI та підключити до приладів, що вже існують у «розумному будинку». Наприклад Arravent, який допомагає великим брендам трансформувати традиційні прилади в пристрої, здатні підключатися до інтернету.

КомпаніяІнвестори
Arrayent Comerica Bank, DCM Ventures, Intel Capital, Opus Capital, ORIX Growth Capital
AtoomaLVenture Group, UniCredit Start Lab
SeeboCarmel Ventures, TPY Capital

Освітлення

Ці компанії пропонують рішення для освітлення будинків, такі як вмикачі Deako та лампи LIFX.

КомпаніяІнвестори
DeakoPromus Ventures, Tandem Capital, Y Combinator
LIFXBevan Clark, Blackbird Ventures, Guy King, Sequoia Capital, Qualcomm Ventures

Share
Написати коментар
loading...