Реклама

В Україні планується запуск ринку біоетанолу та біодизелю

Держенергоефективності розробило законопроект про запуск ринку біоетанолу та біодизеля. Документ буде представлений на реєстрацію і розгляд в парламент
Čytaty latynkoju
В Україні планується запуск ринку біоетанолу та біодизелю
  1. Головна
  2. Новини
  3. В Україні планується запуск ринку біоетанолу та біодизелю
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Держенергоефективності розробило законопроект про запуск ринку біоетанолу та біодизеля. Документ буде представлений на реєстрацію і розгляд в парламент

Ідея законопроекту полягає в створенні законодавчої основи, яка буде стимулювати виробництво і використання біоетанолу та біодизелю з української сировини. Для України, яка в значній мірі залежна від імпорту нафтопродуктів, це — актуальне питання.

Про що йдеться у законопроекті

Міненерговугілля, Мінагрополітики, асоціація «Укрбіотопливо», ДП «Укрспирт» та інші організації розповіли про існуючі проблеми в цій сфері. Вони акцентували увагу на нагальну потребу створення ринку і висловили свої пропозиції до законопроекту. Раніше керівник Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков заявляв, що сьогодні в рамках реформування спиртової галузі країни на перший план виступає задача пошуку нових альтернативних можливостей застосування етилового спирту. Це можливо тільки шляхом перепрофілювання частини надлишкових потужностей на технічні потреби і виробництво біоетанолу. Найближчим часом доопрацьований законопроект Держенергоефективності про запуск ринку біоетанолу та біодизелю буде представлений на реєстрацію і розгляд в парламент.

Законопроект пропонує створити гарантований ринок біоетанолу і біодизеля, для чого необхідно визначити обов’язкову частку біокомпонентів в загальному обсязі реалізованих в Україні моторних палив, зокрема:

  • біоетанолу — не менше 3,4% (енергетичних) з 1 липня 2018 року і 4,8% (енергетичних) з 1 липня 2019 р
  • біодизелю — не менше 2,7% (енергетичних) з 1 липня 2018 р

Крім цього, як стало відомо, передбачений облік і контроль вмісту біокомпонентів у моторному паливі, а також відповідальність за недотримання вимог.

Share
Написати коментар
loading...