Реклама

В UNIT.City пройде перша міжнародна шрифтова конференція

30 вересня та 1 жовтня в UNIT.City дизайнери шрифтів, каліграфи, текстові та графічні дизайнери, дизайнери книг, а також фахівці ручного і цифрового друку поділяться досвідом роботи в сфері дизайну, візуальної комунікації, шрифтової і книжкової культури
Čytaty latynkoju
В UNIT.City пройде перша міжнародна шрифтова конференція
  1. Головна
  2. Новини
  3. В UNIT.City пройде перша міжнародна шрифтова конференція
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
30 вересня та 1 жовтня в UNIT.City дизайнери шрифтів, каліграфи, текстові та графічні дизайнери, дизайнери книг, а також фахівці ручного і цифрового друку поділяться досвідом роботи в сфері дизайну, візуальної комунікації, шрифтової і книжкової культури

Конференція TYPE KYIV — це ідеальний дискусійний майданчик для людей, закоханих в шрифт, дизайн і типографіку. Протягом 2 днів на великих екранах будуть показані класичні роботи з шрифтового дизайну. Також відвідувачам представлять кращі шрифтові новинки, реалізовані провідними агентствами, студіями і окремими фахівцями.

Як проходитиме конференція

У перший день конференції виступлять:

  • Яцек Утко — спікер TED і чотириразовий лауреат World’s Best Designed Newspaper. Він розповість про головні принципи редакційного дизайну, боротьбу інтернету з друкованими виданнями і про те, як він вдихнув нове життя в багато європейських газет.
  • Олексій Чекаль (Oleksiy Chekal) — арт-директор студії графічного дизайну Panicdesignstudio, художник-каліграф, член асоціації дизайнерів-графіків 4th Block. Він доведе, що вміння проводити дослідження і занурюватися в історичний матеріал — не порожня трата часу, а актуальний навик на тлі використання сучасних графічних кліше і модних рішень.
  • Кирило Ткачов — каліграф, шрифтовик, викладач і організатор неформального фестивалю «Простір літер». Він покаже як дизайн може бути інструментом брендингу, а шрифт — основою для оригінальних рішень в територіальній айдентіка.
  • Костянтин Зеров (Constantine Zerov) — консультант Директора НДІ ІВ НАПрН України в сфері інформаційних технологій і співзасновник ГО «Клуб інтелектуальної власності». Він пояснить, як використовувати чужі шрифти, не порушуючи нічиїх прав.
  • Андрій Константинов — засновник студії Mint Type, розробник, автор понад 20 шрифтових гарнітур. Він надихне на роботу дизайнерів, які давно хочуть спроектувати цифровий шрифт, але не знають з чого почати.
  • Євген Садко (Yevgen Sadko) — засновник сервісу Rentafont. Розповість, як цей шрифтової оператор вирішує проблеми творців і користувачів шрифтів? Що чекає ринок комерційних шрифтів в Україні?

У перший день пройде панельна дискусія Професія шрифтового дизайнера: перспективи та освіта. У другий день конференції з лекціями, доповідями, презентаціями проектів, кейс-стаді виступлять Маріан Мищак, Вікторія Грабовська, Наталія Синепупова, Євген Мельничук, Максим Золоєдов, Аліна Потемська і інші. Також українські та зарубіжні експерти разом з гостями проаналізують найбільш цікаві проекти, надавши їх авторам грамотний фідбек.

 

Місце і вартість конференції

Участь у заході на 1 день коштує 1500 грн, а 2 дні — 2700 грн. Конференція проходитиме у Києві в UNIT.City по вул. Дорогожицька, 1.

Share
Написати коментар
loading...