Реклама

Стефано Треска, StartupHome: «Ми бачимо майбутнє, бо вже живемо у ньому сьогодні»

Розвиток цифрових та інноваційних екосистем дав величезний поштовх мобільності новим підприємствам. Тому так звані «цифрові кочівники» живуть у світі без кордонів, користуючись «картою можливостей», яка є єдиним компасом їхніх подорожей. Та незалежно від того яким є об’єкт їхнього пошуку – партнер, інвестор або роботодавець – вони потребують даху над головою, щоби спати
Čytaty latynkoju
Стефано Треска, StartupHome: «Ми бачимо майбутнє, бо вже живемо у ньому сьогодні»
  1. Головна
  2. Спецпроєкти
  3. Стефано Треска, StartupHome: «Ми бачимо майбутнє, бо вже живемо у ньому сьогодні»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Розвиток цифрових та інноваційних екосистем дав величезний поштовх мобільності новим підприємствам. Тому так звані «цифрові кочівники» живуть у світі без кордонів, користуючись «картою можливостей», яка є єдиним компасом їхніх подорожей. Та незалежно від того яким є об’єкт їхнього пошуку – партнер, інвестор або роботодавець – вони потребують даху над головою, щоби спати

Будь-який стартап під час запуску має зосередитися на бізнесі та не турбуватися про такі речі, як оренда, оплата рахунків за комунальні послуги чи інше. Все це він може отримати за доступною ціною, не докладаючи жодних зусиль.

У Лондоні з’явився перший co-living та co-working простір під одним дахом – StartupHome. Представники нашого бізнес-інкубатора поспілкувалися із його засновником Стефано Треска.

— Кожна історія має свою передісторію. Як створювався StartupHome, як з’явилася ця ідея?

Все почалося зі стартапів. Я та мій партнер Ніколас Штайнер — засновники Level 39 у Лондоні: найбільшого бізнес-інкубатора fintech-напрямку в Європі. Маємо понад 1 тис учасників та 200 стартапів — від компаній, які зібрали десятки мільйонів інвестицій (таких, як eToro) до інноваційних стартапів у сфері криптовалют та blockchainПредставленоblockchain-платформу для держструктур (таких як Babb).

Підприємці, програмісти та дизайнери, які приїздили до Лондона, мали потребу у місці, де вони могли би заночувати. Але пошук квартир не є справою бізнес-інкубаторів чи бізнес-акселераторів. З цієї потреби й народився бізнес, присвячений пошуку помешкання для стартапів: StartupHome.

Але наявність помешкання вирішує лише частину проблем. Робота та помешкання дозволяють «виживати» у місті. Щоби «жити» на повну, нам необхідні друзі, тренажерний зал або парк, лікар, та інше.

Ось так наша маленька діяльність з оренди приміщень трансформувалася у co-living. Хто приходить до StartupHome – знаходить товариство собі подібних: підприємці, блоґери, програмісти, журналісти, усі дуже активні.

З першого дня тут можна знайти місце, де можна економно поїсти, найкращі місця для відпочинку, заходи для стартапів та різні «лайфхаки», щоби трансформувати життя у Лондоні у чудовий життєвий досвід. Але це ще не все. Після кількох місяців ко-лівінгу учасники StartupHome почали приймати інших учасників своїх стартапів. Так за допомогою co-living народилися нові стартапи (а ще як мінімум три подружні пари — але це вже інша історія).

— На Вашу думку, коворкінґу вже недостатньо?

Co-working та co-living — це дві окремі реальності. Багато учасників Level39 працюють в одному коворкінґу, але живуть окремо у своїх апартаментах. Чимало учасників StartupHome працюють у стартапі зі своїм власним офісом, але живуть у co-living.

Міленіали (народжені у 1981-2000 роках) та «покоління Z» (народжені після 2000-го) «з’явилися» на світ із смартфоном. Їм непотрібно купувати помешкання лише в одному місті, коли вони мають доступ до тисяч помешкань у будь-якому куточку світу завдяки AirbnbДе зупинитися в сезон відпусток — 5 альтернатив Airbnb або таким проектам, як StartupHome. Їм досить одного торкання екрану смартфона.

Ці генерації втратили впевненість у роботі, але можуть подорожувати із легкістю, якої ніколи до цього не існувало. У багатьох випадках вони можуть працювати, подорожуючи.

Co-living забезпечує приватність та надає одну кімнату разом із ванною кімнатою та одну спільну вітальню, де ти можеш зустріти увесь світ.

— Скільки людей зараз проживають у StartupHome?

За півтора роки ми розмістили понад 200 осіб з 42 країн світу.

— Чи можна дізнатися, якою є вартість оренди та що ви пропонуєте?

Так, звичайно, орендна плата є такою, як в середньому на ринку. Якщо середня вартість однієї кімнати в центрі Лондона становить £800 щомісяця, то наша кімната коштує стільки ж, але має набагато більше переваг.

Вартість включає комунальні послуги та послуги з щотижневого прибирання у зоні спільного користування. Крім того, учасники вступають у спільноту випускників StartupHome, яка представлена у 42 країнах світу — та в приватні групи (такі, як наші групи у Facebook для підприємців).

Варто сказати, що багато компаній тестують свої продукти. StartupHome сконцентрував у собі молоду спільноту, активну та інноваційну в межах одного помешкання. Це — мрія для департаменту досліджень та маркетингу. Учасники StartupHome мали доступ до Amazon EchoAmazon представила помічника для модників і модниць за 4 місяці до того, як цей ґаджет з’явився на європейському ринку, та гралися у віртуальній реальності на FreeFly. StartupHome став першим помешканням у Європі, в якому встановили ATM Bitcoin від Satoshi Point. Це — одна з причин чому ми створили StartupHome.

Ми можемо бачити майбутнє, бо живемо у ньому вже сьогодні

— Учасники StartupHome можуть подорожувати та зупинятися в інших ваших апартаментах в інших країнах?

Ця фаза почалася цього місяця. Сьогодні ми представлені у Лондоні, але починаємо збір коштів для відтворення моделі в інших країнах. В такий спосіб учасники StartupHome зможуть подорожувати між нашими локаціями і проживати там безкоштовно.

— Чи були у Вас плани відкрити StartupHome, приміром, у Польщі або Україні?

Обидві країни нам цікаві. У Польщі я був у Technopark в Щеціні та Варшаві, технологічна спільнота там неймовірна. З Україною я знайомий менше, але багато лондонських стартапів народилися саме там.

Якщо місцевий мер або підприємці хочуть залучити іноземних інвесторів та підприємців, і навпаки — сконтактувати їхній стартап із іншими у 40 країнах світу, — StartupHome може в цьому допомогти.

У нас немає точної дати відкриття StartupHome в Україні чи Польщі. Але якщо буде зацікавленість місцевої громади, все може змінитись. Так вже було. Ми не передбачали відкриття в Римі, але зацікавленість та активність місцевої спільноти переконала інвестувати час та енергію. Тож запуск у Римі відбудеться днями.

Share
Написати коментар
loading...