Реклама

Наука на Форумі Видавців у Львові — 11 подій, які варто відвідати

Спільнота «15х4» спільно з Форумом Видавців цими днями у Львові організовують ряд заходів, присвячених науці й технологіям. Основними темами для обговорення обрано книговидання, еволюцію, космос та інженерію. На часі дізнатися подробиці
Čytaty latynkoju
Наука на Форумі Видавців у Львові — 11 подій, які варто відвідати
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Наука на Форумі Видавців у Львові — 11 подій, які варто відвідати
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Спільнота «15х4» спільно з Форумом Видавців цими днями у Львові організовують ряд заходів, присвячених науці й технологіям. Основними темами для обговорення обрано книговидання, еволюцію, космос та інженерію. На часі дізнатися подробиці

Тематичний кластер «Наука й технології» відбудеться в рамках 24-го Форуму видавців з 14 по 17 вересня. У якості спікерів-хедлайнерів виступлять: Андрій Музиченко — інженер, один з авторів проекту Mars Hopper, Іван Примаченко10 тез про освіту від Івана Примаченка, Prometheus — засновник освітньої платформи сервісу онлайн-курсів PrometheusОсвітня платформа Prometheus представила додатки для смартфонів; а також біофізик Тимофій Кулинич.

Якою буде програма дискусійного кластеру

14 вересня — говоритимуть про книговидання. Відбудеться дискусія про поліграфію, майстер-клас по роботі в додатку CoverPage від Тимофія Бусела, лекція Олексія Соболя про друк.

  • 11.00-12.00. Дискусія «Книга в поліграфії. Про основні тенденції розвитку книги в галузі поліграфії».
  • 14.00-15.00. Майстер-клас Тимофія Бусела по роботі в CoverPage. Цей додаток – інструмент для створення інтерактивних і мультимедійних книг і підручників. Він дозволяє створювати, завантажувати, використовувати, додавати та редагувати контент в реальному часі.
  • 14.00-15.00 Лекція Олексія Соболя «Надрукуйте це красиво!». Про підготовку матеріалів до друку, кольори навкруги та на папері.

15 вересня — час розмов про еволюцію.

Висвітлення теми відбудеться у форматі 15×4. Також із годинною лекцією виступить біофізик Тимофій Кулинич.

  • 18.00-20.00. 15х4 на тему «Еволюція» — 4 лекції по 15 хвилин.
  • 20.00-21.00. Лекція Тимофія Кулинича «Прориви у біонауках: їжа, ліки та гра в богів».
Читайте також: Анастасія Шелевицька, Ксенія Семенова: «Наука буквально скрізь навколо нас»

16 вересня — на часі міркування про космос. День розпочнеться з виступу Антона Санченка. Далі відбудеться тестування настільної гри про Марс та низка лекцій, а саме:

  • 13.00-15.00. Антон Санченко. Книгарня першодруків імені Швайпольта Фіоля. Як це працює. Презентація книжкового сайту FIOL — інтернет-видавництва для видання книжок у електронній та паперовій формі, спільнокоштом та коштом автора. Кілька кейсів вже виданих книжок, які показують, як це працює і як це може працювати.
  • 15.00-17.00. Олександра Кір’ян. Гра з марсіанином: хто справжній знавець Червоної планети. Тестування настільної гри «Марс-2020».
  • 17.00-20.00 15х4 на тему «Космос» – 4 лекції по 15 хвилин. Учасники об’єднані космічною тематикою.
  • 20.00-21.00 Лекція Андрія Музиченка «Космос не такий далекий, як здається на перший погляд». Про технології, котрі зараз створюються для освоєння космосу та їх вплив на повсякденне життя людства на Землі.

17 вересня організатори чекатимуть на інженерів — практикуючих та майбутніх. Відбудеться 4 тематичних лекції про інженерію та зустріч із Іваном Примаченком.

  • 12.00-15.00. 15х4 на тему «Інженерія».
  • 15.00-16.00 Лекція Івана Примаченка, засновника сервісу онлайн-курсів Prometheus «Українська освіта: стрибок з минулого у майбутнє».

Де відвідати науково-популярні події Форуму Видавців

Усі заходи відбудуться в Першій медіатеці у Львові за адресою вул. Мулярська, 2А. Координатор тематичного кластеру — Олег Фея, фізик, науковий журналіст і учасник спільноти молодих учених і фанів науки «15×4».

Share
Написати коментар
loading...