Реклама

Годинник, що телефонує, 4K в кожен дім та iPhone за $999 — всі новинки Apple

Майже 2 години разом із Apple та новими ґаджетами з Купертіно — і ось що вже цієї осені зможуть придбати та випробувати в дії покупці не лише у США, але й у низці інших країн
Čytaty latynkoju
Годинник, що телефонує, 4K в кожен дім та iPhone за $999 — всі новинки Apple
  1. Головна
  2. Техно
  3. Годинник, що телефонує, 4K в кожен дім та iPhone за $999 — всі новинки Apple
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Майже 2 години разом із Apple та новими ґаджетами з Купертіно — і ось що вже цієї осені зможуть придбати та випробувати в дії покупці не лише у США, але й у низці інших країн

Погожого вересневого ранку (а в Україні — помірно дощового вечора) під бітлівську All You Need Is Love та кадри натовпу блогерів та журналістів, що крокували до приміщення Steve Jobs Theater у Купертіно розпочалася презентація ґаджетів, які чи не з подвійним цінником вже найближчого місяця купуватимуть наймодніші та «найпросунутіші» користувачі в усіх куточках планети.

Нові підходи на знак пам’яті про засновника

Світло згасло, і на сцені загорівся напис Welcome to the Steve Jobs Theater — а над залом полинув голос покійного Стіва Джобса, що закликав бути відданими самим собі і своїй натурі. А потім на сцену упав промінь світла — і в синіх джинсах та темно-синьому кардиґані вийшов Тім Кук під оплески зали та сентиментальну промову про роль Джобса у становленні компанії та у тому, яким став світ технологій завдяки цьому інноваторові:

— Ми присвятили цей театр Стіву, бо любили його, і ще тому, що він любив такі дні, як цей: коли можна було показати новинки, що надихали творців та інноваторів.

Понад десятиліття тому, ще за Стіва Джобса, почалися роботи над новим кампусом компанії Apple — і про це Кук також згадав зі сцени. Овації на честь Джобса і розчулені бородаті та не дуже ґіки — все як слід.

А далі почалася та сама технологічна магія, якою славляться презентації Apple. Проте перш ніж говорити про новинки, згадали про події із ураганами та штормами у США та благодійні ініціативи, які дають змогу збирати пожертви на користь постраждалих. Ініціатива під назвою Hand in Hand долучилася до допомоги.

Наступним пунктом у промові Кука став новий кампус, презентаційний зал та парк у Apple. Дружні до навколишнього середовища технології використали і у запуску цього парку. 9 тис дерев «вписали» в інфраструктуру парку та офісних центрів корпорації. Велетенська «тарілка» нового кампусу Apple повністю забезпечується електрикою за рахунок сонячної енергії. Ця споруда є чи не найбільшою у світі комерційною будівлею із відновлюваною енергією в якості джерела живлення.

Нові магазин, офісний центр та виставковий зал теж будуть у цьому футуристичному кампусі — їх для широкого загалу відкриють трохи згодом цієї осені.

На сцену вийшла очільниця напрямку рітейлу у Apple — розказати про те, як зміниться підхід до знаменитих магазинів Apple, які збирають не лише покупців, але й просто прихильників продукції компанії. Знову про людський підхід, дизайн та дружність до спільноти — тези, якими компанія відома вже досить давно.

Магазини почали створювати відкриті площі та майданчики. Всередині будівель — зали для спілкування. Для розробників та підприємців — дорадчі кімнати. Тепер до цього додасться ще й можливість дізнаватися про новинки та вдосконалення через програму Today At Apple у магазинах. Щовівторка команди продавців у фірмових магазинах запрошуватимуть вчителів та учнів, які вчаться кодити та створювати власні розробки за допомогою додатків.

Годинник від Apple — третє покоління

Мотиваційні листи від людей з різних куточків планети про роль Apple Watch замайоріли на екрані. І далі в ролику звучить запит на інтеграцію чіпів для контролю рівня глюкози та різних додатків для спортсменів. Крім того, анонсовано підтримку бездротової синхронізації із устаткуванням в тренувальних залах.

Перша зміна в Apple Watch — вдосконалення системи показників та можливостей моніторингу серцевого ритму під час тренувань та у стані спокою.

Для тих, хто стежить за здоров’ям, буде доступна можливість автоматичного сповіщення про стрибки пульсу у стані спокою, які можуть означати підвищений ризик інфаркту чи порушень у роботі серця. Також передбачено можливість боротьби із артеріальною фібриляцією. Наукові дослідження компанії сформовано у програму Apple Heart Study. Ця програма використовуватиме дані зі смарт-годинників компанії та вже до кінця року перша версія аналітичного сервісу та результатів його роботи запуститься у США.

Watch OS 4 буде доступна усім власникам смарт-годинників із 19 вересня (оновлення стосуватиметься і перших двох поколінь Apple Watch).

Третя версія годинника прилинула із морською хвилею в кадрі — і одразу із ролика стало зрозуміло, що годинник вмітиме здійснювати самостійні дзвінки без смартфона завдяки вбудованому мобільному модулю. Apple Watch Series 3 матиме можливість працювати окремо від вашого iPhone, при цьому використовуючи мобільний номер вашого iPhone.

40 млн пісень на зап’ястку із бездротовими навушниками — головна «бомба» в сфері бездротових розваг. Третє покоління годинників матиме можливість стрімінґу музики. Двоядерний процесор всередині, пришвидшена Siri, яка вміє нарешті «розмовляти» із користувачем. Енергоефективний модуль Wi-Fi, окремі програми для лижників та сноубордистів та спеціальний модуль для мобільного зв’язку — все це «запакували» у тонкий корпус. Дисплей при цьому має рамку, яка одночасно і є антеною, а традиційну SIM-картку замінили спеціальною зменшеною прошитою електронікою. Розмір третього покоління Apple Watch при цьому буде такий же, як і в Apple Watch Series 2.

Для повної наочності новий зразок Apple Watch було продемонстровано прямо на сцені — зокрема можливості дзвінка просто із екрану годинника, поки абонентка пливла по озеру за тисячі кілометрів від місця проведення презентації.

Нові кольори, ремінці та спортивні аксесуари для прихильників спорту — а також елітні зразки із колекції бренду Hermes. Все це щастя працюватиме до 18 годин від 1 підзарядки. Серія перша коштуватиме лише $249. Третя серія запуститься у продаж у 9 країнах із низкою мобільних операторів. Замовлення прийматимуться із 15 вересня, а придбати і взяти до рук Apple Watch Series 3 можна буде вже 22 вересня. І звісно ж, у годинниках третьої серії можна буде спокійно плавати, займатися серфінгом чи пірнати. Найуважніші глядачі рекламного ролику Apple Watch 3 Series могли почути, що частину ролику знімали на Київському залізничному вокзалі (там за кадром навіть прозвучали оголошення потягів українською мовою).

Телесеріали та фільми — у форматі 4K

Презентація повертала присутніх у старі добрі часи, коли постійно з-за куліс виносили one more thing. Наступною новинкою стала телевізійна приставка Apple TV. Вона достатньо давно не оновлювалася принципово, маючи лише косметичні покращення програмного та апаратного забезпечення. Проте цього вечора Тім Кук зі сцени анонсував Apple TV 4K (телевізори з такою технологією ще є не у всіх, а приставка вже буде).

Крім 4K буде також реалізовано підтримку HDR в тій же картинці — це дасть найвищу якість відео із можливих на сьогодні дляя телевізійного перегляду. Забезпечується все це чіпом A10X — таким же, як у iPad Pro. Вартість 4K-фільмів у бібліотеці iTunes буде така ж, як у HD. Крім того, 4K-фільми та серіали будуть доступні із Netflix та Amazon Prime Video, а ринок високоякісного контенту розшириться на 7 країн за межами США. Також будуть доступні спортивні трансляції наживо зі сповіщеннями про поточний рахунок у грі — щоправда, це можна буде використати лише у США.

Дві моделі el classico

І нарешті дійшла черга айфонів — головного продукту десятиліття, коли від схожого на блискучий шматок алюмінію iPhone 3GS ми перейшли до нового типу камер, корпусів, екранів. iPhone 8 — нова версія смартфону від Apple, і він буде із авіаційного алюмінію, із 7-шаровим процесом виготовлення шарів та підсиленим склом. Версії на 5,5 та 4,7 дюймів матимуть екрани True Tone, як і повідомлялося ще напередодні презентації.

Подвійні динаміки будуть гучнішими та більш «басовитими». За процеси відповідатиме чіп A11 Bionic — найпотужніший у компанії, виготовлений із 4,3 млрд транзисторів. Знімки високої якості забезпечить 12 МП камера та нові фільтри кольору. А в iPhone 8+ камера ще й подвійна. І обіцяна відеокартинка 1080p 240 fps.

Камери нових айфонів тепер спеціально калібровані для роботи із AR-додатками. Apple робить крок для того, аби зйомка та перегляд доповненої реальності ставав звичним явищем для кожного, а не лише для власників спеціально обладнаних шоломів чи ґаджетів. ARKit вже показав, які ігри та розважальні додатки можна створювати на основі доповненої реальності. Ігри в будь-якому приміщенні із можливостями, які є у смартфоні, що лежить у вашій кишені, на рівні консолей — здається, цього вистачить 80% користувачів.

Бездротова зарядка та сумісні аксесуари — наступний крок, який дасть змогу користувачам iPhone 8 відчути переваги використання смартфону без дротів. І звісно ж, стійкість до води, сенсор Touch ID та від 64 ГБ вартість від $699 за iPhone 8 і $799 від iPhone 8+. Оновлення iOS буде доступне із 19 вересня.

Народження «десятки»

І за традицією — one more thing, і аудиторія вибухнула оплесками. Згадали-таки легендарні часи, коли Джобс виносив на сцену щось, що перевертало весь ринок електроніки догори дригом.

Цього року в цій ролі виступив продукт «на наступне десятиліття» — iPhone X. Спалах у ньому переїхав у простір між лінзами подвійної камери, поверхня є водостійкою, кольорів буде 2 — білий та темно-сірий (майже чорний). Super Retina екран — і відсутність звичної кнопки Home у будь-якому вигляді. 458 точок на дюйм — людське око цього не побачить, але такої щільності картинки не має жоден із існуючих айфонів (та й смартфонів взагалі). Дисплей із Ture Tone технологією буде «пробуджуватися» від простого торкання у будь-якій точці екрану.

Siri у цьому iPhone запускатиметься боковою кнопкою, А розблокування відбуватиметься за допомогою користувацького обличчя — Face ID. Face ID побудовано на основі технології самонавчання. Для тих, хто хоче розблокувати телефон за допомогою великого фотознімку чи силіконової маски, у нас невтішні новини: спеціальна технологія оброблятиме всі дані зображення на основі самого пристрою без передачі даних і буде розпізнавати лише живу людину, а не картинку. Ймовірність зламу — 1 до 1 млн, кажуть у компанії.

Face ID працюватиме із Apple Pay — і тут ми мимохіть проводимо паралель із продемонстрованою у Китаї технологією розпізнавання облич для Alibaba. А отже, або геніям ідеї приходять одночасно — або вони один в одного підглядають. Анімовані емоджі, які розмовляють вашим голосом і були показані наступними у презентації розважальних можливостей «десятки» — це creepy as hell, чесно кажучи. Якщо панда, що розмовляє, чи лис — це ще куди не йшло, то голова півня чи єдинорога — це не ті інновації, які ми сподівалися побачити років 10 тому. Щоправда, ці суперечливі враження розбавляє дизайн лицьової панелі, підозріло схожий на Essential Phone та батарея, яка за словами представників компанії, працюватиме на 2 години довше, ніж у iPhone 7.

Що можна вважати справжньою інновацією у плані аксесуарів — це нову зарядку для одночасної підзарядки iPhone, годинника Apple Watch Series 3 та AirPods. Цього раніше не було — і цей аксесуар точно матиме попит. Новинка матиме назву AirPower.

Люксова версія iPhone матиме також об’єми пам’яті 64 та 256 ГБ і буде доступна для попереднього замовлення із 27 жовтня 2017 року. А 3 листопада новинки вже можна буде забрати з магазинів. За все доведеться платити — і iPhone X не стане виключенням. $999 за штуку — така ціна цього революційного (в багатьох сенсах) телефону.

Для українських користувачів «яблучної» техніки набагато важливіша інша ціна. На час початку продажів нових моделей корпорація традиційно знизить вартість попередніх поколінь айфонів. І тут дуже привабливим виглядає оголошений цінник у $349 за iPhone SE — залізо та програмні можливості «великого» айфону в компактному корпусі. Якщо ви — не трендсеттер чи любитель новинок, iPhone SE може стати гарним і розумним вибором в якості подарунків на Різдво чи Новий рік.

Замість висновків

Корпорація намагається практикувати та пропагувати людиноцентричність, емпатію та різноманіття.

All you need is love — ніби каже нам Тім Кук, простягаючи на долоні нові Apple Watch під час перегляду Apple TV 4K. Is love all we need? — питає у нього потенційний покупець, дивлячись на цінник iPhone X.

Любов’ю, звісно, все не обійдеться: три новий айфони ґанитимуть та хвалитимуть різні видання та оглядачі. Але зрештою голосуватиме доларом (або євро чи гривнею) покупець. І саме в період передноворічних розпродажів ми й побачимо, чи здійснить команда із Купертіно чергову технологічну та маркетингову революцію.

Share
Написати коментар
loading...