Реклама

6 доказів того, що Київ — це «новий Берлін»

Берлін довгий час вважався «Меккою креативних індустрій», урбанізму та вуличного мистецтва. Проте на думку оглядачів видання Escape, ті часи минули — і європейцям варто уважніше придивитися до іншого міста на карті. Новим мегаполісом, де все стрімко змінюються, вони називають столицю України
Čytaty latynkoju
6 доказів того, що Київ — це «новий Берлін»
  1. Головна
  2. Місто
  3. 6 доказів того, що Київ — це «новий Берлін»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Берлін довгий час вважався «Меккою креативних індустрій», урбанізму та вуличного мистецтва. Проте на думку оглядачів видання Escape, ті часи минули — і європейцям варто уважніше придивитися до іншого міста на карті. Новим мегаполісом, де все стрімко змінюються, вони називають столицю України

Берліну настав час поступитися короною Найкрутішого міста Європи. Україна після запуску безвізового режиму та ще одного кроку в бік ЄС — ідеальне місце, яке варто відвідати зараз, переконують у редакції Escape. До того ж, відвідини Києва обійдуться вам не дорожче за випивку у барі.

Вуличне мистецтво

Нова революція крокує вулицями української столиці. Це — стріт-арт. Традиційні архітектурні споруди та стилі тут поєднуються зі сміливими провокаціями. Визнані на міжнародному рівні стріт-митці походять з цього міста. Чисті стіни багатоповерхівок, бетонні паркани та закинуті споруди вони за допомогою яскравої палітри фарб перетворюють на арт-об’єкти.

Читайте також: У столиці почали прикрашати муралами теплові підстанції

Мурали у Києві можна зустріти від спальних районів у віддалених куточках мегаполісу до самого центру міста. Ініціатива ArtUnitedUs — чи не найбільший проект вуличного мистецтва. Його учасники створили понад 200 полотен на київських стінах. Головна тема — мир у світі та переосмислення традиційного мистецького надбання та багатих культурних традицій, які має Київ.

Міські парки

Пагорби Києва та міські парки у самому центрі міста. Пейзажна алея — справжня утопія наживо для молодих душею, із яскравими мозаїками, незвичними парковими лавками та статуями та композиціями, гідними всесвітнього визнання. Тут не лише діти, але й дорослі відчувають себе, немов у казці Керрола — тим більше, що тут є тематичний ігровий майданчик, присвячений Алісі у Країні Чудес. На кручах Дніпра із видами на історичну частину Києва — що може бути прекраснішим за це?

Шикарні (та дешеві) бари

Читайте також: Київ отримав концепцію розвитку прибережних територій

На відміну від європейських міст, у Києві ціни на алкогольМіксологія — мистецтво та наука в пошуках смаку значно менші — і тут можна знайти бари як для шанувальників «олдскулу», так і для хіпстерів. При цьому алкогольна карта та набір доступних коктейлів можуть здивувати навіть заповзятливого пияка.

Ресторани з цінами, як у європейських фастфудах

Мережеві ресторани із автентичними інтер’єрами та традиційними українськими стравами тут не такі дорогі, як у Європі. Тож навіть не думайте порівнювати їх з «МакДональдсом» чи пафосними закладами. Вам не доведеться довго шукати смачну і поживну їжу за адекватною ціною.

Еклектика та поєднання стилів — від вулиць до клубів

Читайте також: «Канапа» та нова українська кухня

І хоча Київ — це місто старовинної архітектури, та культурні традиції і зміни тут доволі прогресивні, зауважують в Escape. Клуб Closer в історичному районі Поділ — одне із найбільш знакових європейських місць для культури техно та хаусу. Тут також проходять виставки, лекції та арт-перфоманси на додачу до бучних вечірок.

Мегаполіс, що має власний «острівний рай»

Читайте також: У столиці триває мистецький проект щодо проблем занедбаних будівель

Труханів острів — класне місце у Києві, яке варто відвідати. А ще не забудьте помилуватися містом із Паркового мосту. Київ — це європейське місто, де кожен може знайти собі розваги, відпочинок та цікаві місця на свій смак та бюджет.

Share
Написати коментар
loading...