Реклама

Активісти запустили петицію на підтримку театру на Подолі

Майже 3 тис підписів зібрано на підтримку відкриття оновленої будівлі театру на Подолі у Києві. Збір підписів триватиме ще понад 80 днів
Čytaty latynkoju
Активісти запустили петицію на підтримку театру на Подолі
  1. Головна
  2. Новини
  3. Активісти запустили петицію на підтримку театру на Подолі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Майже 3 тис підписів зібрано на підтримку відкриття оновленої будівлі театру на Подолі у Києві. Збір підписів триватиме ще понад 80 днів

В чому полягає суть протистояння довкола театру

Після оновлення будівлі виявилося, що вона не дотримується загальних псевдоісторичних рис решти споруд поруч із нею, а виглядає доволі сучасно і незвично (другий ярус будівлі театру виконано у темному кольорі із сучасних матеріалів). Прихильники різної естетики намагаються вже декілька місяців довести один одному, що споруда «псує» або «не псує» історичний район Києва. Всередині приміщення до театру немає жодних претензій.

Що вимагають активісти

За словами громадянських та культурних активістів, нова будівля Театру на Подолі є зразком сучасної архітектури і функціоналізму. Вона відтіняє та підкреслює собою історичні пам’ятки навколо, не порушуючи ансамблю вулиці. Натомість супротивникам такого вигляду споруди більше симпатичний псевдоісторизм. В рекомендаціяї ЮНЕСКО щодо збереження спадщини зазначено, що нові будівлі не можуть бути схожі на старі в місцях історичної забудови. Саме до них і апелюють прихильники театральної будівлі нового зразка.

Пристрасті довкола реконструйованої будівлі спалахнули навесні, коли в соцмережах та ЗМІ почалася суперечка щодо того, чи має право театр виглядати у сучасному стилі, а не псевдоколоніальному, як сучасні будівлі, зведені поруч. «Ми повинні зберігати історичний вигляд Києва через реставрацію та утримання належним чином ще існуючих стародавніх будинків, а не через заперечення нового в архітектурі нашого міста» — наголошує авторка петиції. Підтримати петицію можна за посиланням.

Раніше стало відомо, що ГОГОЛЬФЕСТ не відбудеться в оновленій будівлі театру на Подолі. Мер Києва Віталій Кличко не дав дозволу на запуск приміщення в експлуатацію, мотивуючи це погрозами та вимогами однієї із громадських організацій, котра виступає проти існування будівлі у її нинішньому вигляді.

Share
Написати коментар
loading...