Реклама

🏧 Криптомати в Україні: перші встановили у Києві

Почалося тестування терміналів для продажу Bitcoin за готівку. 6 з них вже працюють в Києві, ще два на наступному тижні з'являться в Харкові
Čytaty latynkoju
🏧 Криптомати в Україні: перші встановили у Києві
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 🏧 Криптомати в Україні: перші встановили у Києві
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Почалося тестування терміналів для продажу Bitcoin за готівку. 6 з них вже працюють в Києві, ще два на наступному тижні з'являться в Харкові

Криптомати? Біткоїн-банкомати встановлюють по всьому світу: вже 10 тисяч. Де в Україні — це термінали для покупки Bitcoin за готівку. Він дозволяє працювати безпосередньо з біржею де основна пара BTC/UAH. Відомо, що технічну частину купівлі-продажу криптовалют забезпечує біржа Kuna.

Як купити криптовалюту через криптомат

  • натискаєте кнопку з написом Bitcoin;
  • даєте камері зісканувати адресу гаманця з біткоін-додатка на смартфоні;
  • вносите готівку (від 500₴);
  • біткоїни відправляються на ваш гаманець.

У кожному криптоматі є телефон служби підтримки, куди можна оперативно повідомити про проблеми, якщо вони виникнуть. По завершенню тестування всі зацікавлені особи зможуть придбати криптомати для установки. Криптомати в УкраїніУкраїнські юристи почали приймати Bitcoin в якості оплати за послуги набирають обертів: вже отримано заявки на більш ніж 150 терміналів по всій країні.

Криптобанк

Вслід за криптоматами почали з’являтися перші криптобанки. У вересні 2020 перший такий створили у США на базі біржі Kraken. Спочатку його послуги будут доступними лише для громадян цієї країни, однак вже найближчим часом його відкриють і для іноземців.

Як зазнаили в компанії, мета нового банку полягає в тому, аби об’єднати традиційний економічний сектор та сферу цифрових грошей. Голова Kraken Financial Девід Kініцкі зазначив, що вибір Вайомінгу обумовлений тим, що цей штат має усі необхідні умови для існування та розвитку криптомережі.

Криптовалютні послуги також стали надавати і банки Швейцарії. Зокрема, це Maerki Baumann Bank та Incore Bank. Вони дозволять своїм клієнтам торгувати різноманітними криптовалютами — біткоїном, ефіром, Bitcoin Cash, Litecoin та Ripple.

Біржа Kuna та криптогривня

Криптогривня — це проєкт біржі KUNA, який створюється на базі блокчейну Ethereum за стандартами ERC20 і ERC865. Перша емісія склала 1 млн токенів UAX.

Наразі криптогривня перебуває на стадії відкритої бети для обмеженого кола користувачів Kuna. Основними цілями першого етапу впровадження UAX є інтеграція з гравцями ринку та технічні тести в DeFi-платформах.

Також з новою ліцензією банки можуть проводити токенізацію — переводити активи у їх цифровий відповідник. Так, вони стали першими організаціями у країні, котрі пропонують такого типу послуги.

Розвиток криптовалют в Україні

Криптомати — лише один крок до адаптації криптовалют в нашій країні. Нещодавно у Верховній Раді з’явився законопроєкт про криптовалюти? У Раді зареєстрували законопроєкт, що регулює криптовалюту, який легалізує крипту в Україні та врегульовує надання послуг, пов’язаних з віртуальними активами.

У розробці цього законопроєкту брала активну участь найбільша криптовалютна біржа світу Binance. До речі, у червні 2020 року там з’явилися пари криптовалют до української національної валюти — тепер біткоїн можна купити за гривню.

Одним із найпопулярніших криптогаманців у світі є український TrustWallet? Криптогаманець з українськими засновниками Trust Wallet завантажили понад 1 мільйон разів — у березні 2020 його завантажили більш ніж мільйон разів по всій планеті.

Нагадаємо, що Національний банк, маючи такі визначення, як валюта, валютні цінності, грошовий сурогат, електронні гроші, не знайшов у цьому переліку категорії, до якої можна прирівняти біткоїн. Проте незабаром це зміниться. Деталі у матеріаліУ вересні в Україні сподіваються врегулювати статус Bitcoin.

Share
Написати коментар
loading...