Реклама

Uber обмежить відстеження поїздок в інтересах безпеки пасажирів

Uber під тиском критики відключає відстеження поїздок користувачів, які діяли протягом 5 хвилин після початку руху машини. Цей крок має підвищити конфіденційність та захищеність даних
Čytaty latynkoju
Uber обмежить відстеження поїздок в інтересах безпеки пасажирів
  1. Головна
  2. Новини
  3. Uber обмежить відстеження поїздок в інтересах безпеки пасажирів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Uber під тиском критики відключає відстеження поїздок користувачів, які діяли протягом 5 хвилин після початку руху машини. Цей крок має підвищити конфіденційність та захищеність даних

Що зміниться в роботі Uber

Зміна, яка відновлює можливість користувачам передавати геодані лише під час використання додатку, буде спочатку запроваджена для власників iPhone. Ця зміна в роботі Uber відбувається після серії криз, яка завершилася відставкою CEO Тревіса Каланіка та низки інших топ-менеджерів.

Дара Хосрошаі, колишній генеральний директор Expedia, був нещодавно призначений на посаду очільника Uber. Проте в компанії заявляють, що зміна політики відстеження не стосується кадрових перестановок.

Оновлення додатку, виконане у листопаді 2016 року, позбавило користувачів можливість обмежувати збір даних лише часом використання. Натомість сервіс почав збирати дані на постійній основі.

Чим викликані зміни

Критика, яка набула шквального характеру, стосувалася того, що додаток продовжував відстежувати переміщення осіб протягом 5 хвилин після прийнятого замовлення. Правозахисники та громадські активісти називали цю практику порушенням прав споживачів на приватність та захист особистих даних. Тепер у компанії кажуть, що визнали свою помилку і не повторюватимуть її у майбутньому.

Раніше стало відомо, що компанія має намірUber має намір випустити власні кредитні картки запустити кредитну картку разом із банком Barclays. Партнерство — на думку топ-менеджменту компанії — має стати вигідною можливістю для обох сторін. Нову кредитку представлять вже восени 2017-го — найбільш вірогідним партнером із платіжних систем у цьому починанні UberUber змінив тарифи та запровадив похвилинну оплату у 5 містах України може стати Visa. Кредитка буде також мати можливість здійснення покупок та платежів за межами Uber, і поки незрозуміло, чи передбачено там бонусну або накопичувальну програму для водіїв чи пасажирів. Деякі американські емітенти платіжних карток вже використовують партнерство із сервісом.

Share
Написати коментар
loading...