Реклама

Американці інвестують $30 млн у Миколаївський порт

Американська компанія Bunge реалізує третій великий інфраструктурний проект на території Миколаївського морського порту
Čytaty latynkoju
Американці інвестують $30 млн у Миколаївський порт
  1. Головна
  2. Новини
  3. Американці інвестують $30 млн у Миколаївський порт
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Американська компанія Bunge реалізує третій великий інфраструктурний проект на території Миколаївського морського порту

Яка сума інвестицій

Представники Bunge вже уклали угоду, згідно із якою інвестують у розвиток інфраструктури Миколаївського морпорту $30 млн. Документ було підписано 28 серпня 2017 року у Міністерстві інфраструктури України. Про це повідомила прес-служба відомства. Цей проект стане вже третім для компанії Bunge на території порту.

Чим займається компанія-інвестор

Bunge — компанія-трейдер, що працює на території понад 40 країн світу. Вона працює у аграрному секторі та входить до числа ключових світових експортерів зернових та олійних вантажів. Також ця американська компанія входить до переліку ключових інвесторів у Миколаєві.Ще 2011 року компанія вклала у будівництво сучасного терміналу $100 млн. У 2016 році було проінвестовано проект будівництва перевантажувального комплексу вартістю $180 млн. Про це нагадав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Чим обернеться інвестиція для порту на Півдні України

За словами Томмі Йєнсена, головного виконавчого директора Bunge у Європі, Африці та на Близькому Сході, успішна реалізація йього проекту дасть можливість Україні розширити ексорт на 400 тис т агропродукції щороку. Також буде створено додаткові робочі місця у Миколаєві.

Нагадаємо, раніше ми розповідали«НІБУЛОН» створить масштабну річкову інфраструктуру про плани компанії «НІБУЛОН» щодо річкової та портової інфраструктури в Україні. Метою компанії є максимальне переорієнтування вантажних перевезень на річки. Вже сьогодні «НІБУЛОН» транспортує 2 млн т зерна на рік річками України. В найближчі роки перевезення по воді складатимуть 4,6 млн т щорічно.

Share
Написати коментар
loading...