Реклама

Криптовалютний ринок досяг нового рекорду капіталізації

Згідно з даними CoinMarketCap, завдяки збільшенню інвестицій загальна вартість близько 800 криптоактивів вперше в історії перевищила $160 млрд
Čytaty latynkoju
Криптовалютний ринок досяг нового рекорду капіталізації
  1. Головна
  2. Крипто
  3. Криптовалютний ринок досяг нового рекорду капіталізації
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Згідно з даними CoinMarketCap, завдяки збільшенню інвестицій загальна вартість близько 800 криптоактивів вперше в історії перевищила $160 млрд

Примітно, що ще на початку року загальна капіталізація криптовалют становила лише $10 млрд. Таким чином, за цей час показник виріс приблизно на 1500%.

Про що свідчать статистичні дані

Bitcoin, найбільший актив ринку, торгувався в діапазоні $ 4400. Це приблизно на 1% нижче його рекордного максимуму в $ 4522,13 за індексом CoinDesk. У той же час, серед ТОП-10 криптовалют найбільше зростання за останні 24 години показали токени Ripple (XRP) і Monero (XMR), збільшившись на 9% і 7,9% відповідно. Також трохи зменшилися інвестиції в litecoin, хоча раніше на денних торгах він досягав рекордних максимумів. Йому вдалося подолати позначку в $ 60 вперше з моменту запуску в 2011 році, але потім токен втратив в ціні майже 2%.

Нещодавно ми писали про те, що криптовалюта Bitcoin CashBitcoin Cash зросла до рекордних $996 зросла до рекордних значень, додавши 374% з першого дня появи на ринку. Також вартість криптовалюти MoneroЧерез південнокорейських банкірів криптовалюта Monero зросла на 68% збільшилася більш ніж на 68%. Курс почав рости на тлі новин про те, що незабаром цією валютою почне торгувати найбільша біржа Південної Кореї Bithumb.

Що варто знати про криптовалюти

За даними Vox, ціни на криптовалюти «жене» вгоруBTC, ETH, ICO — що це таке і як це пов’язане одне із одним попит у Азії — там зосереджено не лише найбільших майнерів (так називають тих, хто ґенерить біткоїни та інші криптовалюти), але й ринок ігрових товарів та валют, ринок виводу тіньового капіталу в криптовалюти та спроби конденсувати необлікований та неоподаткований капітал у вигляді біткоїнів, вивівши таким чином прибутки від різних оборуток та інвестицій за межі юрисдикції урядів (особливо китайського).

Для біткоїна, на відміну від традиційних валют, не властивий короткий спред — трейдери не капіталізують, купуючи в одній валюті та продаючи в іншій і заробляючи на курсовій різниці. (як це відбувається зазвичай). Вони просто «накачують» ціну попитом. Втім, оглядачі відзначають скорочення спредів між ціною біткоїна в доларах та йєнах. Те, що Японія нещодавно офіційно визнала біткоїн платіжним засобом — додатковий фактор підігріву ринкового інтересу до цього типу цифрової валюти.

Share
Написати коментар
loading...