Реклама

В UNIT.City оголосили 10 фіналістів конкурсу Art Prize

Ще в червні Макс Яковер на своїй сторінці у Facebook повідомив про початок першого конкурсу у рамках UNIT.City Art Prize. Учасники мали представити власне бачення арт-трансформації димової труби на території інноваційного парку. Майбутній об’єкт має поєднати у собі креатив та інноваційні рішення
Čytaty latynkoju
В UNIT.City оголосили 10 фіналістів конкурсу Art Prize
  1. Головна
  2. Новини
  3. В UNIT.City оголосили 10 фіналістів конкурсу Art Prize
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Ще в червні Макс Яковер на своїй сторінці у Facebook повідомив про початок першого конкурсу у рамках UNIT.City Art Prize. Учасники мали представити власне бачення арт-трансформації димової труби на території інноваційного парку. Майбутній об’єкт має поєднати у собі креатив та інноваційні рішення

Переможець отримає головний приз розміром 50 тис грн й покриття витрат на реалізацію свого задуму. Наразі визначено 10 проектів-фіналістів. 

Якою бачать митці трубу на території UNIT.City

  • Проект Helix німців Густава Дюзинга та Макса Хаке одночасно є атракціоном і орієнтиром на мапі міста. Стара труба відсилає до індустріального минулого простору, а додана до неї структура символізує інновації та перспективи мислення. Helix дозволить тренуватися і відпочивати навколо об’єкта.

  • Проект українця Андрія Савченка LISP пропонує облаштувати інсталяцію великою кількістю роторів вільно розташованих на валу, який охоплює димохідну трубу по зовнішньому діаметру. Під впливом вітру ротори обертаються із різною інтенсивністю, що дозволяє створити своєрідне відображення вітру.

  • Варіант Жани Кадирової «Труба кличе!» пропонує подолавши на прозорому ліфті шлях завдовжки 60 метрів, вздовж вертикального тунелю, вийти у відкритий простір верхніх шарів міської атмосфери – на двоярусний оглядовий майданчик.

  • Себастьян Кайт з Великобританії пропонує створити «Маяк». За задумом, світлова інсталяція перетворює колишню промислову трубу у яскравий символ майбутнього. 

  • Євген Чернат також пропонує свою версію – проект «Світло», трансформує арт-об’єкт на шістдесяти-метрову пінхол-камеру. Труба перекривається для створення темного простору. У вершині передбачено отвір з невеликим діаметром, через яке світло проникає всередину і проектується на фотоплівку. Таким чином створюється знімок неба. 

  • Олександр Гук пропонує «Башту можливостей».  За задумов ашта не є недоцільною конструкцією, що потребує декорацій, а являє собою основу для створення джерела енергії для сучасних потреб, обладнавши її вітрогенераторами.

  • Ідея Василя Хомко «Doodle-Tube» (Малюй-Труба) пропонує за допомогою світлодіодної сітки та відповідного програмного забезпечення перетворати трубу на інтерактивний й унікальний візуальний месенджер.

  • Алла Андрощук пропонує «UNIT.City Tube».  Кожен відвідувач може вказати в мобільному додатку як він себе почуває. З кожним відтінком емоційного стану співвідноситься певний колір, який одразу ж з’являється на частині поверхні труби.

  • Ще одна ідея світла, розроблена Олександром Філем. Його «Храм світла» перетворює об’єкт на транслятор світла. «Храм світла» передбачає вставку світлових екранів в тіло труби таким чином, щоб екрани ловили сонячне світло протягом дня. Розташування екранів визначено не стільки за композиційним принципом, скільки орієнтовно позиції сонця, формуючи різні світлові малюнки в середині самої труби.

  • Проект Олександра Горбаня  «Reunity», продукує арт-об’єкт у формі дерева, яке символізує процес ревіталізації території колишніх заводів.

Переможця конкурсу буде визначено міжнародним журі у серпні 2017 року. Проект-переможець повинен бути реалізованим до кінця вересня цього року

Share
Написати коментар
loading...