Реклама

В Україні відкрили діапазон 1800 МГц для впровадження 4G

На засіданні Кабміну 9 серпня прийнято рішення запустити процедуру продажу ліцензій зв'язку 4G на 1800 Мгц і 2600 Мгц із стартовою ціною 6,3 млрд грн
Čytaty latynkoju
В Україні відкрили діапазон 1800 МГц для впровадження 4G
  1. Головна
  2. Новини
  3. В Україні відкрили діапазон 1800 МГц для впровадження 4G
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
На засіданні Кабміну 9 серпня прийнято рішення запустити процедуру продажу ліцензій зв'язку 4G на 1800 Мгц і 2600 Мгц із стартовою ціною 6,3 млрд грн

Право першого викупу на деяких діапазонах будуть надані чинним операторам. Про це під час засідання уряду заявив голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації Олександр Животовський.

Що відомо про конкурс ліцензій 4G

В Уряді пообіцяли, що конкурс з продажу ліцензій буде відбуватися максимально прозоро. Публічний продаж дозволить залучити кошти в бюджет, але найголовніше — буде створена сучасна інфраструктура, яка дозволить розвивати економіку. Наразі відомо, що 1 МГц у діапазоні 2,6 ГГц для одного регіону буде коштувати трохи більше 1 млн грн. В уряді вже запланували мільярдні тендери на 4G-зв’язок. Нагадаємо, що  «Київстар» повідомляє4G в Україні прийде швидше із частотою 1800 МГц про готовність 92% свого радіообладнання до роботи в стандарті зв’язку четвертого покоління. Компанія планує запустити новий телеком стандарт у низці міст до кінця 2018 року. Також Корея планує інвестуватиПівденна Корея інвестуватиме в український 4G- та 5G-зв’язок у розвиток цифрової інфраструктури в Україні. Заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків заявляв, що в Україні замість четвертого покоління зв’язку відразу може бути запущено 5G. На його думку, може скластися така ситуація, що ліцензування 4G вже не матиме сенсу.

До речі, мікро-держава Сан-МаріноСан-Маріно стане першою 5G-країною в світі стане першою 5G-країною в світі. Telecom Italia обіцяє оновлення нині наявної мережі до 5G в 2018 році. Нині експерти вирахувалиУ 2025 році в мережі 5G буде 1,4 млрд підключень, що у 2025 році в мережі 5G буде 1,4 млрд підключень. Близько 55% таких підключень буде припадати на Китай, США і Японію.

Share
Написати коментар
loading...