Реклама

Дослідники CERN вперше зафіксували зустріч двох фотонів

Надзвичайно рідкісне явище – зустріч двох фотонів, яка закінчується зміною їхнього напрямку руху, – зафіксували на детекторі ATLAS, у Європейській організації ядерних досліджень (CERN)
Čytaty latynkoju
Дослідники CERN вперше зафіксували зустріч двох фотонів
  1. Головна
  2. Новини
  3. Дослідники CERN вперше зафіксували зустріч двох фотонів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Надзвичайно рідкісне явище – зустріч двох фотонів, яка закінчується зміною їхнього напрямку руху, – зафіксували на детекторі ATLAS, у Європейській організації ядерних досліджень (CERN)

Великий адронний колайдер CERN розкрив нові факти про світло. Фізики повідомили про перше в історії пряме спостереження взаємодії пари фотонів з високими енергіями. Зіткнення важких іонів на надвисоких швидкостях створило «чисті» умови, за яких дослідники змогли підібратися до вивчення розсіювання світла.

Що нового ми можемо дізнатися про світло

Явище розсіювання одного фотона на іншому залишалось примарним протягом десятків років, допоки у 2015 році колайдер не запустили вдруге, підвищивши його потужність. Тоді дослідники з лабораторії ATLAS провели зіткнення іонів атомів свинцю на високих енергіях та зрозуміли, що дуже скоро зможуть отримати свідчення справжнього прямого розсіювання фотонів. Науковці продовжать вивчати результати зіткнень та випадки інших прямих взаємодій фотонів. Наступне вікно для зіткнення важких іонів заплановане на 2018 рік. Існує висока ймовірність того, що чергове збільшення потужностей на ВАК розкриє нам нові дивовижні факти про частинки світла.

Це явище є неможливим у класичних теоріях електромагнетизму; тож цей результат став чутливим тестом для нашого розуміння квантової теорії електромагнетизму

Ден Товей, дослідник з експерименту ATLAS

Рекомендуємо до прочитання матеріал про те, як гелеві кулькиГелеві кульки на сковорідці зробили українця популярним серед фізиків на сковорідці зробили українця популярним серед фізиків. А ще вченим з Університету Колорадо в Боулдері вдалося розробитиВчені розробили матеріал, який охолоджується від сонця матеріал, який має властивість пасивного охолодження. Йому для цього не потрібна ні вода, ні електрика. Він знижує температуру під дією сонячного світла. Також дізнавайтеся, як нічне освітлення впливаєЯк нічне освітлення впливає на дерева у мегаполісах на дерева у мегаполісах.

Share
Написати коментар
loading...