Реклама

Що варто знати про технологію MasterPass та «Укрзалізницю»

Відтепер користувачі сайту Укрзалізниці зможуть оплачувати квитки в 1 клік за допомогою цифрових гаманців Masterpass. Розбираємося, що це і навіщо
Čytaty latynkoju
Unsplash
Що варто знати про технологію MasterPass та «Укрзалізницю»
  1. Головна
  2. Техно
  3. Що варто знати про технологію MasterPass та «Укрзалізницю»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Відтепер користувачі сайту Укрзалізниці зможуть оплачувати квитки в 1 клік за допомогою цифрових гаманців Masterpass. Розбираємося, що це і навіщо

— Що дає пасажирам «УЗ» запровадження MasterPass?

Цифрові гаманці Masterpass зберігають дані банківських карток різних платіжних систем. При цьому всі дані платника захищено, і у нього немає потреби щоразу вводити карткові реквізити для оплати (CVC-2 код, номер картки тощо). Сервіс уже доступний на основній та мобільній версіях сайту. Незабаром національний перевізник обіцяє також повну інтеграцію цієї технології в мобільні додатки для iOS та Android — тож мобільні платежі теж будуть захищені MasterPass.

— Як працює MasterPass?

Якщо користувач уже має зареєстрований цифровий гаманець у MasterPass, система відкриє доступ до раніше доданих карток після авторизації на сайті та підтвердження номеру мобільного телефону.

— Що робити, якщо у мене немає власного гаманця в MasterPass?

Створити свій цифровий гаманець і додати банківські картки будь-яких банків і платіжних систем можна безпосередньо на сайті.

— Що це дає для власників платіжних карток MasterCard?

«Безготівкові платежі додають комфорту подорожам, суттєво спрощуючи покупку квитків. Оплата проїзду онлайн успішно долає проблему черг до кас, заощаджуючи найцінніший ресурс — час. Використання сучасних платіжних рішень, таких як цифрові гаманці Masterpass, відкриває для українців новий досвід оплат, розвиваючи безготівкову економіку країни», — відзначила Віра Платонова, генеральний директор Mastercard в Україні, Молдові, Грузії та країнах Центральної Азії.

— Хто виступив інтегратором технології для сайту «Укрзалізниці»?

«Ми дуже раді, що ініціатива UNIT знайшла відгук у колег з “Укрзалізниці”. Націленість перевізника на інновації дозволила користувачам сайту отримати новий зручний інструмент оплати. Клієнти сервісу дуже різні, з різним рівнем відкритості на нові технології, тому для нас важливо максимально спростити процедуру оплати для них і при цьому забезпечити високу конверсію платежів для нашого партнера», прокоментувала Ольга Майко, керівник проекту інтернет-платежів в компанії UNIT та сервісу Plategka.com.

UNIT — українська ІТ компанія, що існує на ринку з 2007 року. За цей час компанія реалізувала такі проекти:

  • «Картка киянина»,
  • «Електронний проїзний документ»,
  • «Графічний захисний елемент марок акцизного податку»,
  • «Система електронних експрес-платежів»,
  • «Комплекс програмних продуктів для виготовлення та персоналізації ID-документів, згідно вимог ІСАО».

Замовниками компанії є:

— Який банк допоміг із реалізацією технології?

«Ми із задоволенням підтримуємо розвиток зручних платежів у мережі Інтернет і знаємо, що безпека та надійність проведення електронних платежів є найважливішими факторами для утримувачів платіжних карток. Сучасна система моніторингу операцій ТАСКОМБАНКу гарантує покупцям максимальну безпеку платежів на сайті booking.uz.gov.ua, а купівля білетів із використанням цифрового гаманця Masterpass зробить цей процес максимально зручним», — підкреслив заступник голови правління ТАСКОМБАНКУ Валерій Даниленко.

АТ «ТАСКОМБАНК» —універсальний комерційний банк, який надає повний спектр фінансових послуг як корпоративним клієнтам, так і фізичним особам. Є одним із перших комерційних банків України. В 2004 році банк приєднався до Групи «ТАС» — однієї з найбільших інвестиційно-фінансових груп країни. Нині входить до ТОП-20 банків за розміром активів. Ліцензія НБУ №84 25 жовтня 2011 року.

 

Share
Написати коментар
loading...