Реклама

У столиці відкрився найбільший центр оформлення закордонних паспортів

В ТРЦ «Україна» на площі Перемоги у Києві відкрили Центр оформлення біометричних закордонних паспортів, який щодоби зможе обслуговувати 1,5 тис осіб
Čytaty latynkoju
Unsplash
У столиці відкрився найбільший центр оформлення закордонних паспортів
  1. Головна
  2. Новини
  3. У столиці відкрився найбільший центр оформлення закордонних паспортів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В ТРЦ «Україна» на площі Перемоги у Києві відкрили Центр оформлення біометричних закордонних паспортів, який щодоби зможе обслуговувати 1,5 тис осіб

У Києві відкрито минулими вихідними новий Центр оформлення біометричних паспортів для виїзду за кордон. Про відкриття офіційно повідомило державне підприємство «Документ».

Де тепер у Києві оформити закордонний біометричний паспорт

«Паспортний сервіс» перенесено до ТРЦ «Україна» із будівлі на бульварі Шевченко, 27. Всі закордонні паспорти, документи на які було подано за старою адресою, тепер видаватимуть у новому центрі, розташованому в ТРЦ «Україна». Минулої суботи центр декілька годин пропрацював у тестовому режимі.

Що варто знати про новий Центр

Площа нової локації складає 1,4 тис м². Для прийому документів, фотозйомки на документи та отримання біометричних даних будуть використовувати 27 робочих станцій. Готові документи видаватимуть через 9 віконець. Максимальна кількість людей, які зможуть отримувати документи — понад 1,5 тис осіб. У липні також було розширено паспортний сервіс у центрі державного підприємства «Документ» у Харкові. Планується розширення такого центру також у Львові.

Нагадаємо, у Державній прикордонній службі України повідомилиЗ 11 червня українським дітям для в’їзду у ЄС потрібна «біометрика», що дітям до 12 років для безвізового в’їзду за кордон необхідно мати біометричний паспорт. Вони не здаватимуть відбитки пальців, тим не менш такий документ зберігає свій статус.

Також на платформі iGov віднедавна можнаСервіс запису на «біометрику» — тепер на iGov в онлайні подати заяву на біометричний закордонний паспорт в 111 відділеннях Державної міграційної служби України. Раніше послуга працювала в Житомирі, Києві, Одесі, Дніпрі. Зараз команда сервісу iGOV спільно з Державною міграційною службою (ДМС) підключила кілька міст, де цю процедуру частково можна пройти онлайн. Серед них — Львів, Рівне, Херсон, Харків, Вишгород, Боярка, Бориспіль. Цей сервіс не дозволяє повністю перенести в онлайн оформлення біометричного закордонного паспорта, але з його допомогою можна записатися в електронну чергу, заповнити заздалегідь всі необхідні документи (щоб не треба було ксерить їх на місці), провести оплату.

Share
Написати коментар
loading...